11 august 2013

Biff i Guinness ٩(●̮̮̃•̃)۶


Nå er jeg egentlig ikke spesielt glad i øl, men denne måtte prøves !
Det blir en fyldig god gryte.
Ikke forvil hvis du smaker på den og den smaker beskt av ølet, den blir kjempegod når den får kokt lenge nok !


Ingredienser:
Til 6 porsjoner:
  • 1 kg entrecôte
  • 1 kopp mel
  • 1 ss salt
  • 1 ss pepper
  • Smør og olje til steking
  • 250 g bacon
  • 3 løk
  • 3 store gulrøtter
  • 1/2 l Guinness
  • 1/2 l oksekraft
  • 3 laurbærblader
  • 1 ts tørket timian
  • 1/2 bunt frisk bladpersille

Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i terninger og grovhakk baconet.
Rull terningene i en blanding av mel, salt og pepper.
Rist bort overflødig mel og brun terningene i en stekepanne med litt olje og smør i flere omganger, legg det i en gryte.

Stek bacon raskt i stekepannen og ta det over i gryten
Skjær løken i skiver og surr den i stekepannen til den blir gyllen, ha den over i gryten.

Skrell og skjær gulrøttene i grove stykker og tilsett dem.
Hell i øl og nok oksekraft til at kjøttet er nesten dekket.
Ha oppi laurbærblader, tørket timian og persillekvaster.
Sett på lokket og la alt putre på lav varme i 1 1/2 til 2 timer.
Smak til med salt og pepper mot slutten og fisk ut laurbærbladene og restene av persillen.

Server med potetmos eller :


Hasselbakte laurbærpoteter : 
Skjær opp hasselbackpotetene, krydres med litt paprika, salt og pepper,

sett i ett laurbærblad i hver potet. 
Legg på en bit meierismør på hver potet !
Steke ved 225 grader i ca. 45 minutter.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF