10 august 2013

Boeuf Bourguignon à la Edel ஜ


Boeuf Bourguignon er en fransk kraftig kjøttgryte, kokt med vin.

Matretten er fransk husmannskost og kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne.

Lag retten med samme type rødvin, som du skal servere til måltidet.

Server gjerne gryten med denne 👉  Potet & fennikelstappen.

Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1 kg renskåret biffkjøtt
  • 250 g bacon
  • 3 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpure
  • 1 dl utblandet oksefond
  • 3 dl rødvin
  • 50 g sellerirot, i terninger
  • 3 gulrøtter, i litt tykke skiver
  • 10 små sjalottløk, delt i to eller 20 sølvløk
  • 1 liten purre, delt i ringer
  • 300 g hele, hermetiserte små champignon, kan eventuelt deles opp hvis de er store
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 laurbærblad
  • Timiankrydder
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær biff og bacon i terninger, stekes i panne (litt og litt om gangen). 
  2. Ha det i en passende gryte, strø over 3 ss hvetemel, oksefond og rødvin. 
  3. Tilsett tomatpure, hakket hvitløk og grønnsaker kuttet i passelig størrelse og laurbærblad,. 
  4. La det putre/trekke i kjelen til kjøtt og grønnsaker er møre, det tar 1-2 timer, kommer an på hvilket biffstykke du bruker.
  5. Blir sausen for tynn kan du spe den med 3ss maizena, utrørt i litt vann.
  6. Smak til med ca. 1 ts timian, salt og pepper. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF