10 august 2013

Edel's Bacalao - En blanding av Sjuve og Moi ✿⊱╮✿⊱


Bacalao er ett spansk ord og betyr rett og slett : TORSK !
Bakalao er på norsk en klippfiskrett med opprinnelse i Portugal.
Tradisjonen forteller at den ble introdusert i Kristiansund av fiskeoppkjøpere fra Baskerland i Spania på begynnelsen av 1800-tallet.


Denne oppskriften er en blanding av oppskriftene til  Sjuve og  Moi, det måtte jo bli godt !
Spis & Nyt !!

Du trenger til 4-6 personer:
  • 800 g klippfisk (ca. 1,1 kg ferdig utvannet)
  • 1 kg poteter
  • 2 dl olivenolje
  • 3 bokser hakket tomat
  • 200 g syltet paprika
  • 1 gul løk
  • 2 rødløk
  • 1 liten purre
  • 1 glass sorte stenfrie oliven
  • 2 laurbærblad
  • 15 hele pepperkorn
Sånn gjør du:

Legg klippfisken i vann i 20 timer (varierer etter klippfisk type, les på pakningen)
Skift vannet 1-2 ganger i løpet av de 20 timene.

  1. Varm opp olivenoljen i en kjele, ha i løk, purre, tomater, laurbærblad, pepper. 
  2. Kokes noen minutter. 
  3. Tilsett oliven i kjelen.
  4. Kutt potetene i ganske tynne skiver, bruk gjerne en mandolin.
  5. Skjær opp paprika i biter.
  6. Skjær opp klippfisken i biter, ca. 2 x 2cm.
  7. Monter lagvis i en ildfast form, tomatsaus, poteter, paprika, klippfisk -begynn og avslutt med tomatsausen. 
  8. Bakes i ovn med aluminiusfolie over, ved 200 grader i ca. 1,5 time.
  9. Tilsett litt hakket basilikum på toppen ved servering.

Nytes med ett glass eller to: 
Pazo de Villarei Albariño 2012
Middels dyp grønngul. Ung og ren fruktighet.

  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Lyst kjøtt  
  • Land/distrikt: Spania, Galicia, Rias Baixas
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: 100% Albariño
  • Metode: Kaldgjæret. Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg.
  • Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 3,00 g/l Syre: 6,50 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar nå, men kan også lagres

  • 
    Dagens ingredienser til Bacalao og Tiramisu

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF