10 august 2013

Grillet ytrefilet ღ

Snadder
Helt enkel og grei A4 biffmiddag !!


Du trenger:
  • Bakepoteter
  • Kryddersmør *
  • Ytrefilet
  • Biffkrydder
  • Bearnaisesaus *
  • Salat
  • Cherrytomater
  • Mais
  • Agurk
  • Salatbønner
Sånn gjør du det:
  1. Lag først kryddersmør, hvis du ikke bruker ferdig kjøpt.
  2. Stek bakepoteter i stekeovn, 250 grader i 1-2 timer avhengig av størrelsen. Du kan også legge dem i glørne på grillen, hvis du bruker grillkull, men det kan tar lang tid.
  3. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1/2-1 time før det skal legges på grillen.
  4. Lag sausen, oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
  5. Gjør i stand salaten, husk at salatbønner må skylles godt i kaldt vann, hvis du bruker hermetiserte bønne, som ligger i "lake".
  6. Sørg for at grillen er god og varm.
  7. Krydre ytrefilet i skiver godt med biffkrydder.
  8. Gilles ca. 3 minutter, til du ser blodet pipler opp på den ene siden, snus og grilles ytterligere 3-4 minutter på den andre siden. La biffen hvile i 10 minutter før servering.
  9. Server bakepotetene med en bit kryddersmør, grillet ytrefilet og frisk salat !
I glasset:  Grimaldi Dolcetto D'Alba 2009  


  • Farge: Middels dyp rød.
  • Lukt: Aroma med noe preg av røde bær og urter.
  • Smak: Preg av røde bær og litt bark, antydning til sødme i ettersmaken.
  • Passer til: Svinekjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Dolcetto d'Alba
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Dolcetto 100%
  • Metode: Tradisjonell temperaturkontrollert vinifikasjon i ståltanker, 3 dagers maserasjon, ikke fatlagret, kun tankmodnet.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,10 g/l Syre: 5,40 g/l
  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF