10 august 2013

Honning marinert Andebryst med Rotmos og Skogsopp i rødvinssaus ✿⊱


Andebryst er noe av det beste kjøttet jeg kan få, men synd at det er så dyrt i Norge.
I Danmark får du andebryst nesten 'kastet etter deg'.
Pass på og ikke overstek kjøttet, da smaker det tran, men ikke vær redd for å steke andebryst,
bruker du steketermometer går det garantert bra.

Denne retten kan jeg anbefale, smaker helt nydelig !
Litt arbeid er det med den, men det er det verdt - moro og lage mat når resultatet blir bra.
Ta med ett glass rødvin på kjøkkenet og kos deg !
Lev - Spis - Nyt !

ANDEBRYST:
  • 1 stk andebryst per person
  • Honning
Sånn gjør du:

  1. Rut svoren på andebrystene.
  2. Mariner andebryst i honning i ca. 30 minutter, gjerne lenger.
  3. Stek andebrystet med skinnsiden ned i varm panne i ca. 7 minutter.
  4. Snu brystet og stek i 4 minutter. 
  5. Etterstek andebrystene i stekeovn.
  6. Stek i ovnen på 80 °C til fileten har en kjernetemperatur på 59 °C, det tar 20-30 minutter.
  7. La brystet hvile 15 minutter før du skjærer den i skiver.

ROTMOSPURE:
  • 150 g sellerirot
  • 175 g pastinakk
  • 300 g kålrot
  • 2 dl matfløte
  • 2 ss limesaft
  • 50 g smør
  • Salt og pepper
Sånn gjør du:

  1. Skrell og skjær kålrot, sellerirot og pastinakk i små biter og kok i usaltet vann til det er mørt.
  2. Hell av vannet og mos i en mikser sammen med litt fløte.
  3. Tilpass konsistensen på pureen med fløten.
  4. Smak til med lime, salt og pepper.

SKOGSOPP:
Jeg brukte østerssopp og aromasopp.

  1. Varm smør i en panne og tilsett sopp, skjært i skiver.
  2. Legg på lokk og smørdamp soppen i 5-6 minutter.
  3. Smak til med salt og pepper.

RØDVINSAUS:
  • 3 ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl kjøttkraft/fond
  • 3,5 dl rødvin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts timinankrydder
  • 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:

  1. Finhakk løk og hvitløk, fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt, uten at det tar farge.
  2. Dryss på mel og spe med kraften og 3 dl av vinen.
  3. Tilsett timian og pepper. Kok sausen i 15 min.
  4. Sil sausen. Kok opp og tilsett resten av vinen.
  5. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør 


Oppskriften og bildet er brukt på etiketten til Franske Andebryst fra :
YTTERØY KYLLING

3 kommentarer:

  1. flott blogg, dette er en av favoritt bloggene mine

    besøk meg her tilbudsvarer.blogspot.com

    SvarSlett
  2. 3ss smør i rødvinssausen 2 ggr, men i beskrivelsen brukes bare 1 ss

    SvarSlett
    Svar
    1. Det står på nederste linje at du skal røre inn 2 ss smør helt til slutt :)
      men, har skrevet 3 ss smør to ganger ser jeg, skal rette det opp !

      Slett

Print Friendly and PDF