26 august 2013

Svinefilet med ratatouille og fløtegratinerte poteter ♫♫♥


Saftig helstekt svinefilet med masse gode sunne grønnsaker er noe av det beste jeg kan få !
De fløtegratinerte potetene er ikke akkurat sunne, men til trøst utrolig gode.
Håper det kan friste dere også !
Spis & Nyt !

Oppskriften er til 4 porsjoner.
Fløtegratinerte poteter :
  • 8 poteter
  • 1 gul løk
  • Salt
  • Pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl melk
  • Revet ost
Sånn gjør du:
  1. Legg poteter og løk lagvis i ildfastform.
  2. Krydre med salt og pepper mellom lagene.
  3. Hell over fløte og melk.
  4. Sett den ildfaste formen i ovnen på 200 grader.
  5. La den stå i 15 minutter før du tar den ut og strør over osten. 
  6. Sett formen tilbake i ovnen og la den stå i ytterligere 30 minutter eller til potetene er møre. 
  7. Varmen kan senkes på slutten av steketiden, så svinefileten kan stekes samtidig.
  8. Sett opp varmen igjen mens svinefileten hviler, hvis potetene ikke er ferdig.
Ratatouille :
  • 1 rødløk
  • 1 grønn squash 
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika 
Fres alle grønnsakene i en stekepanne med litt olje eller smør, krydre med salt og pepper -og ha det over i ildfast form.

Svinefilet:
  1. Beregn 200 g svinefilet per person.
  2. Både ytrefilet og indrefilet kan brukes, men indrefilet er mørest og vel verdt de ekstra kronene.
  3. Finskjær svinefileten fri for fett og hinner.
  4. Gni den inn med salt og pepper.
  5. Brun den raskt i en varm stekepanne med litt olje og smør.
  6. Legg den over i den ildfaste formen, på grønnsakene.
  7. Stek på 175°C til steketermometeret viser 70°C, da er den rosa (76°C gjennomstekt)
  8. La den hvile i 10 minutter.
  9. Skjær den i skiver og legg skivene over grønnsakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF