10 august 2013

Kamskjell med søtpotetpuré og soyasmør med wasabi, sjalottløk & sitronmelisse ♫


Denne forretten er bare helt nydelig ♫♪
Kombinasjonen av smaken på den fløyelsmyke søtpotetpurén, den pikante salte sausen og kamskjellene passer utrolig godt sammen.

Lag først søtpotetpuré og soyasmør, kamskjellene må stekes rett før servering.
Spis & Nyt !!

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 3 stk kamskjell per person
Søtpotetpure:
  • 400 g søtpoteter
  • 70 g  meierismør
  • Salt
  • Sitronsaft - en liten dæsj !
Sånn gjør du:
  1. Skrell søtpoteter og kutt i terninger.
  2. Kokes til de er møre.
  3. Slå av kokevannet og kjør potetene i en blender sammen med smøret.
  4. Smak til med salt og sitronsaft.
Soyasmør :
  • 2 stk sjalottløk
  • 150 g meierismør
  • 1 ts wasabi / eller pepperot på tube
  • 1 dl soyasaus
  • 2-3 ts sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Skrell og finhakk sjalottløk.
  2. Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
  3. Ha i sjalottløk.
  4. Tilsett soyasaus rett før servering.
  5. Smak til med wasabi og sitron.
Kamskjell:
  1. Krydre kamskjell med salt og pepper og legg dem i en varm panne med litt olje.
  2. Tilsett 2 spiseskjeer meierismør. Skru litt ned på varmen. Stek i 2 minutter. 
  3. Snu kamskjellene og trekkes rolig i 3 minutter på den andre siden.
  4. Press litt sitronsaft over.
Pynt med sitronmelisse ♫♪

Ukens beste oppskrift på MyTaste Uke 7 /2016 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF