26 august 2013

Kyllingpai ♫


Pai er et fristende smakfullt måltid som passer både til lunch, middag og kvelds !
Denne er laget i en liten langpanne og passer godt på en vennekveld eller kveldskos med storfamilien.


Oppskrift til 6-8 porsjoner:
Paideig:
  • 200 g smør
  • 300 g hvetemel
  • 4 ss vann
Paifyll:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 1 pakke bacon
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g asparges
  • 2 rødløk
  • 3 ss pinjekjerner
  • 2 ss frisk timian
  • 8 egg
  • 5 dl melk
  • Salt og pepper
  • 3 dl revet god, smaksrik ost
Paideig:
  1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig.
  2. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
  3. Trykk deigen ut i en smurt, liten langpanne og prikk deigen med en gaffel.
  4. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
Paifyll:
  1. Stek kyllingfiletene og del i biter.
  2. Stek bacon i biter.
  3. Skrell rødløk og skjær i skiver.
  4. Skrell og finhakk hvitløk.
  5. Fres løk & hvitløk i en panne med litt olje.
  6. Fordel kjøtt og grønnsaker på den forstekte paibunnen.
  7. Visp sammen egg, melk, timian, salt og pepper -og hell det over paibunnen.
  8. Rist pinjekjerner raskt i en varm ren stekepanne, kun ett par minutter.
  9. Dryss over revet ost og pinjekjerner.

Stekes ved 180°C i ca. 25 minutter ♫


Villa Pillo Toscana Rosso 2012


  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Ung, preg av mørke bær, lakris og krydder.
  • Smak: Preg av modne mørke og røde bær, hint av urter og kjøtt. Fast, litt varm ettersmak.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Toscana, Øvrige
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Sangiovese 100%
  • Metode: Vinifiert av håndplukkede druer, temperaturkontrollert gjæring med 15 dagers maserasjon, tankmodnet i ca. 2 md.
  • Innhold: Alkohol 13,50%Sukker: 1,20 g/l Syre: 5,00 g/l

  • “Når du våkner om morgenen, Brumm,” sa Nøff
     “Hva er det første du da sier til deg selv ?”
     “Jo,” sa Brumm, “jeg sier: Mon tro hva jeg får å spise til frokost ?
    Hva er det første du sier, Nøff ?”
    “Jeg sier: Jeg lurer på hvilke spennende ting som kommer til å hende i dag,” svarte Nøff.
     Brumm nikket tankefullt. “Det er omtrent det samme,” sa han. c",)

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF