09 august 2013

Lammebiff med piperade & mandelpotetpure !



Lam mørbrad er liten delikatesse. Kjøttet er finfibret og mørt.
Den sitter på lammelåret og veier omtrent 300-400 g.

Dette er en av de beste lammerettene jeg har spist og laget !


LAMMEBIFF:
Brun kjøttet raskt i en stekepanne.
Beregen ca. 200 g per person.
Etterstek i ovnen på 125 °C i ca. 20 minutter, bruk steketermometer, rosa på 70 grader.
La kjøttet hvile i 15 minutter før du skjærer det i skiver.

PIPERADE:
Til 4 porsjoner
  • 2 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 3 tomater
  • 4 hvitløkbåter
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl lammekraft eller buljong
  • 2 ss frisk rosmarin

Sånn gjør du:
  1. Skjær opp paprika, tomater, løk.
  2. Hakk hvitløk og finhakk rosmarin.
  3. Varm opp oljen og surr tomatpuré, paprika, løk, tomater, hvitløk og krydder.
  4. Tilsett vin & kraft og kok opp.
  5. Smak til med salt og pepper.

MANDELPOTETPURE:
Til 4 porsjoner
  • 400 g mandelpoteter
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte
Sånn gjør du:
  1. Skrell potetene og sett dem til koking på svak varme uten salt.
  2. Grovhakk hvitløken og kok den sammen med potetene.
  3. Hell vannet av etter 10 - 15 minutter, eller når potetene er gjennomkokt,
  4. Mos potetene, ha på smør og fløte og bland godt.
  5. Smak til med salt og pepper.
 Dagens vin: Mas’des Mas Costieres De Nimes ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF