10 august 2013

Mokkakake, fylt med eple & pæresyltetøy og smørkrem ♫ღ♫


En litt gammeldags mokkakake kommer frem fra glemselen.
Nydelig smørkrem, som passer ypperlig til syrlig eple og pæresyltetøy.

Kakebunn:
  • 1,25 dl sterk kaffe
  • 1 dl kakao
  • 100 g mykt smør
  • 3,5 dl sukker
  • 3 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl melk
Sånn gjør du:
  1. Rør kakaoen ut i varm kaffe og la den bli avkjølt.
  2. Rør smør og sukker hvitt. 
  3. Tilsett ett og ett egg vekselvis med mel, bladet med bakepulver, vaniljesukker og salt. 
  4. Rør i kakaoblandingen og melken.
  5. Bland godt og hell røren i en smurt springform, 24cm.
  6. Stek kaken ved 180 grader i ca. 1 time.

Smørkrem:
  • 150 g smør
  • 200 g melis
  • 1 dl sterk kaffe
  • 2 eggeplommer
  • 100 g revet kokesjokolade
Sånn gjør du:
  1. Rør smør og melis lett og luftig. 
  2. Rør i eggeplommene og kald kaffe litt etter litt.
  3. Bland tilslutt inn revet sjokolade.

Montering:
Del kaken i to, til to bunner
Legg på ett tykt lag eple/pæresyltetøy på den nederste bunnen og på
undersiden av den andre bunnen.
Smør på 2/3 av smørkremen over syltetøyet på den nederste bunnen og legg den øverste bunnen over, med syltetøy på undersiden.
Pynt kaken med resten av smørkremen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF