10 august 2013

Osteiskake med jordbær & bringebærcoulis


God osteiskake, som passer til mange anledninger 
Denne kaken kan du lage dager eller uker før den skal serveres.
Oppbevar den i fryseren og ta den ut 30 minutter før den skal nytes

Velg selv om du vil ha bringebærcoulis på toppen av kaken eller servere den ved siden av.
Kan gjerne serveres med sesongens frukt eller bær 🍓


Osteiskake
  • ½ pk digestive kjeks 
  • 100 g smør 
  • 3 dl kremfløte 
  • 1 ts vaniljesukker 
  • 3 stk eggeplommer 
  • 1 ½ dl sukker 
  • 1 beger kremost naturell, jeg brukte philadelfia 
  • 3 stk eggehvite 
  • 6 ss most jordbærsyltetøy 
Sånn gjør du:
  1. Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen.
  2. Trykk det utover i en springform (24-26 cm), med bakepapir i bunnen.
  3. Du trenger 3 bakeboller for å lage denne kaken: Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en bolle.
  4. Rør sammen eggeplommer, sukker og kremost i en kakebolle og stivpisk eggehviter i den tredje.
  5. Bland alt forsiktig i sammen, bland inn eggehviten til slutt og hell det over i springformen.
  6. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen.
  7. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt.
  8. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert inn i kaken.
  9. Settes i fryseren, minst 4 timer før servering. Pakk den godt inn hvis du skal fryse den over lengre tid.
  10. Ta kaken ut av fryseren 30 minutter før servering.
Bringebærcoulis
  • 400 g frosne bringebær 
  • 200 g melis
  • 4 ss sitronsaft
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.

Tilberedning av iskake !
Klar til og legges i fryseren

Bringebærcoulis


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF