10 august 2013

Ovnsbakt steinbit med dill & dall ღ☼


Denne oppskriften har jeg fått av onkel Tore, på Nesoddtangen !


Steinbitfilet:
  • Steinbitfilet ca. 200 g per person
  • Egg
  • Hvetemel
  • Salt 
  • Pepper
  • Frisk dill
  • Vårløk

Vend fileter i vispet egg og deretter i hvetemel tilsatt salt, pepper og mye frisk dill.
Hakk vårløk og legg dette på fiskestykkene.
Legg fisken  i en ildfast form.
Stekes i ovn: 200 grader i ca. 20 minutter.

Saus:
  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl hvitvin, tørr
  • 1 dl fiskebuljong
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts estragon 
  • Salt
  • Pepper
  • 1 eggeplomme
Smelt smør, rør inn hvetemel.
Tilsett fiskebuljong & hvitvin.
Smak til med salt, pepper og estragon.
Tilsett en slump fløte.
Tilsett en eggeplomme helt til slutt, etter kjelen er tatt av platen.

Serveres med nypoteter, asparges og gulrøtter  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF