20 august 2013

RØDVINSAUS med balsamico ✿⊱╮✿⊱╮

Oppskrift til  8 personer:
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1½ ts ripsgele
  • 1½ ss brun farin
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 3 dl rødvin 
  • 5 dl kjøttkraft/buljong
  • 200 g usaltet smør
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • Salt & pepper 

Fremgangsmåte :
  1. Finhakket sjalottløk og hvitløk freses godt i en kjele med litt smør. 
  2. Tilsett ripsgele og sukker og rør godt om. 
  3. Tilsett balsamico, rødvin og kok ned til en marmeladelignende konsistens. 
  4. Tilsett kraften, kok opp.
  5. Du kan jevne sausen med litt maisenna hvis du ønsker den tykkere.
  6. Pisk inn romtemperert usaltet smør. 
  7. Etter dette må sausen kun trekke ikke koke!
  8. Smak til med salt, pepper og timian.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF