11 august 2013

Teriyaki svinekotelett med pasta ♥


Svinekoteletter er billig og kan være ganske sunt, det kommer an på tilbehøret.
Svinekjøtt har også den fordel at fettet ligger konsentrert og lett kan fjernes. 
Renskjærer du kotelettene synker fettinnholdet fra 14 prosent til 5,1 prosent !
Her er en oppskriften på en god og enkel hverdagsmiddag !

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4-8 svinekoteletter eller ytrefilet av svin i skiver
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • Rapsolje
  • 300 g fullkornpasta
  • 1 stk rødløk
  • 2-3 stk gulrot
  • 1 stk rød paprika
  • 1 rød chili
  • 1-2 poser teriyaki woksauce
  • 2-4 ss soyasaus
  • Frisk persille (og koriander, hvis du har)
Sånn gjør du:
  1. Skjær av bein og fett på kotelettene.
  2. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Stekes i en varm stekepanne med en blanding av rasp- eller solsikkeolje og smør, ca. 3 minutter på hver side.
  3. Kok pasta al dente, skyll pastaen i kaldt vann, så den ikke kleber seg sammen.
  4. Skjær rødløk og paprika i strimler. 
  5. Lag strimler av gulrot ved hjelp av en potetskreller. 
  6. Finhakk chili.
  7. Stek grønnsakene, bland inn pasta og tilsett teriyaki og soyasaus, smak den til etter hvor sterk du ønsker den.
  8. Legg filetene på toppen ved servering og dryss over hakket persille og koriander.
Ingredienser !
Spis & Nyt ♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF