12 januar 2014

Kålpudding med kjøttdeig ☆ ★ ☆


Kålpudding er klassisk svensk husmannskost, som er enkel å tilberede.
Bruk gjerne kjøttdeig av lam, det setter en ekstra god smak på retten, smaker nesten som fårikål.
Serveres med kokte poteter, brun saus og tyttebær.
Kjempegodt spør du meg !!

Til 6 porsjoner:
  • 750 g hodekål 
  • 2 ss smør til steking 
  • Salt og pepper 
  • 0,5 dl vann 
  • 2 ss flytende honning 
  • 800 g kjøttdeig 
  • 1 løk, finhakket 
  • 1 egg 
  • 1 dl vann 
  • 2 ss griljermel 
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper 

Sånn gjør du:
  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Skjær kål i remser.
  3. Smelt smør i en stor stekepanne.
  4. Tilsett kålen og 0,5 dl vann og stek til den begynner og bli brun.
  5. Krydre med salt og pepper. 
  6. Drypp over honning, bland godt sammen.
  7. Sett kålen til side, mens du blander kjøttdeigen.
  8. Bland kjøttdeigen med 1 dl vann, finhakket løk, egg, griljermel, salt og pepper.
  9. Legg halvparten av kålen i en ildfast form, legg over kjøttdeigen og legg over resten av kålen.
  10. Stekes i ca. 45 minutter, 175 ° C.
  11. Serveres med kokte poteter, tyttebærsyltetøy og en god brun saus. Oppskrift på brun saus, finner du her
Steker kål !

Hakker løk !
Klar til steking !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF