21 september 2014

Innbakt kylling med høstens grønnsaker og madeirasaus !


Nydelig middag med smak av høst ✿✿
Tar litt tid og lage, men det er det verdt, smaker himmelsk !
Spis & Nyt !

Tilberedningstips:
Begynn med grønnsakene, da de tar lengst tid. Når grønnsakene står i ovn, fortsetter du med og tilberede kyllingfiletene. De kan stekes sammen med grønnsakene, de siste 15 minuttene av steketiden. Lag så sausen, men den skal ikke koke etter du har tilsatt smør, så vent med det til
rett før servering. Sausen tar det ca. 40 minutter og lage.

Oppskrift til 4 porsjoner.
Kyllingfilet:
  • 4 stk kyllingfileter
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Smør til steking
  • 4 plater butterdeig
  • 4-8 skiver hvit ost, helst Cheddar, men Jarlsberg går også bra.
  • Egg
Fremgangsmåte:
  1. Dryss filetene med salt og pepper og stek dem raskt på begge sider. 
  2. Avkjøl filetene litt.
  3. Kjevle ut butterdeigplatene til ca. 3 mm tykkelse. 
  4. Legg en kyllingfilet på hver butterdeig og en skive ost på hver filet. 
  5. Brett butterdeigen over fileten og lim sammen med sammenpisket egg. 
  6. Press kantene lett med en gaffel. 
  7. Legg filetene på et smurt stekebrett eller bruk bakepapir, og stek i ovnen ved 225°C i ca. 15-20 minutter til butterdeigen er gyllen. 
Tilberedning av innbakt kyllingfilet
Madeirasaus:
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 8 dl kalvekraft
  • 2 dl madeira eller portvin
  • 50 g smør
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Rens og finhakk løk. 
  2. Fres den i litt olje.
  3. Tilsett madeira eller portvin og la det koke til det er redusert til 1 dl.
  4. Tilsett kraft, jeg brukte 8 dl vann og 4ss kalvefond. La det koke til den er redusert til halvparten. Det tar ca. 25 minutter.
  5. Sil sausen.
  6. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.
  7. Sausen må ikke koke etter at smøret er rørt inn.

Rotgrønnsaker:
  • 4 poteter, skjæres i seks båter
  • 2 skiver sellerirot, skjæres i terninger
  • 2 skiver kålrot, i litt store biter 
  • 2 gulrøtter, i litt store biter
  • 1 pastinakk, i litt store biter 
  • 1 søtpotet, i litt store biter 
  • 2 stilker stangselleri, skjæres skiver
  • 4 sjalottløk, skjæres i båter
  • 4 fedd hvitløk, grovhakkes
  • 1 lime 
  • Tørket eller frisk timian, oregano, estragon
  • 1 dl solsikke -eller rapsolje
  • 1 sitron, saften
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
  1. Skrell og del grønnsakene og legg dem i langpannen eller i et stort ildfast fat.
  2. Lime deles i båter og legges i pannen med grønnsakene.
  3. Grovhakk friske urter eller bruk tørket urter.
  4. Bland urtene med olje og presset saft fra sitron .
  5. Vend oljeblandingen inn i grønnsakene, bruk hendende, så det blir godt blandet.
  6. Stek i stekeovn ved 225°C på varmluft i ca. 50 minutter til grønnsaken er møre.
  7. Dekk til med aluminiumsfolie, hvis grønnsakene begynner og bli brent.
  8. Fjern limebåtene før servering.
Grønnsaker klare til steking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF