19 oktober 2014

Elghakk !


Elghakk er en kjent og kjær middagsrett i mange deler av landet, der det er mye elgkjøtt å få tak i 🍂

Elghakk består av malt elgkjøtt, blandet med løk, kjøttkraft og krydder. 
Noen tilsetter også litt fløte eller rømme. 
Det varierer fra oppskrift til oppskrift, eller kanskje man skal si distrikt til distrikt, om man tilsetter potet og gulrot i retten eller serverer grønnsakene som tilbehør. Enkelte bruker også andre rotgrønnsaker, noen tilsetter også litt portvin eller tyttebær rett i sausen.

Lag gjerne en stor porsjon, knallgod restemat, som kan fryses. 
Frys den ned i passende porsjoner.

Her er en helt tradisjonell -og veldig god oppskrift med elghakk.

Elgkjøtt, poteter, gulrøtter, løk, kjøttkraft og krydder 🍂


Du trenger til 8 porsjoner:
  • 1200 g malt elgkjøtt
  • 2 stk løk
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss smør
  • 2 ts tørket timian
  • 2 stk laurbærblad
  • 10 stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 6-8 dl kjøttkraft
  • Flatbrød
  • Tyttebær
  • Kruspersille, til pynt
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i flere omganger og ha den over i en gryte, krydre med salt og pepper.
  2. Hakk løk og stek den litt før den tilsettes gryta.
  3. Kutt poteter og gulrøtter i terninger og tilsett dem.
  4. Hell over litt kjøttkraft, begynn med 6 dl og spe med mer etterhvert, elghakken kan fort bli litt for flytende, suppe vil vi ikke ha i dag.
  5. Legg i laurbærblad og timian og la det trekke til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.
  6. Serveres med flatbrød og rørte tyttebær.
Hvis du vil ha en liten vri, finner du ELGHAKK med sopp og rødvin 👉 her.

Heggsetra, Sør Fron, Gudbrandsdalen

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF