25 oktober 2014

Korianderpasta med chilireker !


Snadder til lunch, middag eller kvelds !!
Skikkelig ' digg ' for den som er glad i reker, pasta og asiatiske smaker.
Jeg brukte kjøpt koriander-paste, men du kan selvsagt lage den selv hvis du foretrekker det.

Til 3 porsjoner:
  • 200 g fullkornspagetti 
  • 165 ml kokosmelk
  • 200 g reker, uten skall
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ts koriander-paste
  • Frisk koriander
Sånn gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken al'dente
  2. Sil av vannet.
  3. Kok opp kokosmelken i en kjele, rør inn koriander-paste og den kokte pastaen.
  4. Fres rekene raskt i en panne med søt chilisaus.
  5. Bland rekene med pastaen.
  6. Legg pasta på en tallerken, legg på reker og dryss over frisk koriander.

Weingut Schloss Vollrad 2013 Alte Reben trocken
100% Riesling
13% alkohol, 7,8% syre, 9,8% sødme
Oestrich-Winkel, Tyskland

Druene kommer fra 25 år gamle vinstokker.
Castle Vollrad er en av de eldste vingårdene i verden.
Siden år 1211 er det dokumentert at de har drevet med vin.
På et område på ca 80 dekar, fokuserer vingården nå utelukkende på dyrking av Riesling.


Koriander-paste:
  • 1 bunt koriander
  • 1 dl revet parmesanost
  • 1/2 dl pinjenøtter
  • 1 fedd hvitløk
Kjør alt i en blender !
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF