21 november 2014

NORGES BESTE PIZZA / Fredagspizza ♫♪


Pizza med masse fyll, pommes frites & bearnaise ♫♪
Skikkelig digg - masse fett, noen vitaminer og en haug med kalorier !

Denne pizza'n vant i konkurransen :
Se & Hør, Rimi og Tine kårer Norges beste pizza 🍕🍕🍅


Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel eller pizzamel
  • 1 pose pizzagjær
  • 3 dl vann
  • 1/2 dl olje
  • 1,5 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 45 minutter.
Pizzasaus:
  • 1 Box tomater med basilikum og oregano
  • 4 ss tomatpurè
  • Salt & pepper
  • En neve frisk Basilikum, grovhakket eller 1-2 ts tørket basilikum.
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og smak til med krydder.
  2. Kokes i ca. 20 minutter.
  3. Bruk gjerne en stavmikser for å få fin konsistens.
(Blir nok til to store pizza, frys ned eller tilsett stekt kjøttdeig og bruk restene til pastamiddag 🍅

Pizzafyll:
  • Indre eller ytrefilet av storfe (rå), i strimler, krydres godt med biffkrydder
  • Rødløk i tynne skiver
  • Rød paprika, i strimler
  • Maiskorn
  • Champinjong
  • Revet ost
  • Bearnaisesaus *
Sånn gjør du:
  1. Kjevle ut deigen på en smurt stekeplate, hvis platen ikke vil ligge stille er trikset og legge en bløt klut under den.
  2. La pizzabunnen etterheve ca. 15 minutter.
  3. Sil godt av vannet på mais og champinjong -og tørk biffen med tørkepapir.
  4. Legg på pizzasaus, deretter legger du på paprika, rødløk, mais, champinjong.
  5. Legg på revet ost og på toppen, rå biffstrimler, som er godt krydret med biffkrydder.
  6. Stekes med varmluft på 200 grader i ca. 20 minutter, eller på 225 grader uten varmluft.
  7. Samtidig steker du pommes frites og lager bearnaisesaus.
  8. Serveres rykende varm med bearnaisesaus og pommes frites, som krydres med biff- eller grillkrydder og ruccola påstrødd maldonsalt ღღ
Bearnaisesaus finner du oppskrift på 👉 her, hvis du vil lage den fra bunnen av, lag dobbel porsjon.

Pizzasaus


Grønnsaker

Ytrefilet av storfe
Pizza under arbeid
Klar for steking
Denne pizza'n vant i konkurransen :
Se & Hør, Rimi og Tine kårer Norges beste pizza  !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF