20 desember 2014

Jul - Romjul & Nyttårsmeny 2014 ༺♥ Uke 52 + Uke 1 ' 2015 ༺♥

Her kommer mitt forslag til ukesmeny for uke 52 & uke 1 !
Link til oppskrifter ligger under bildet av retten.

Mandag 22 desember.
Nå begynner det og haste med alt som skal være ferdig til jul, litt stresset kanskje.
Husk på og krydre ribba i dag, hvis du ikke alt har gjort det.
I dag satser vi på en sunn rett med masse grønnsaker, før vi setter i støtet med fet julemat.

Stekt squash med chorizo ​​og couscous
Oppskriften på stekt squash finner du her.
Tirsdag 23 desember - Lille Juleaften

Kvelden før kvelden.
Det har blitt tradisjon med pizza hos på lille juleaften, den kan gjøres i stand på forhånd og stekes
når treet er pyntet og freden kan senke seg. Denne julen blir det innbakt pizza.

Calzone:
 Oppskrift: Calzone
24 desember - Juleaften 
Stekt ribbe 
Tradisjonen tro spiser vi ribbe, julepølse, medisterkaker, surkål og poteter juleaften.
Servert med lefse, sennep og tyttebær. Innmatpølse MÅ mannen min ha så det blir også servert.

Tips til stekeing av ribbe, ribbesaus og surkål finner du her

Dessert er riskrem med rød saus
Norges mest spiste dessert på juleaften.
Oppskrift på riskrem med rød saus, finner du : her.
Torsdag 25 desember - 1 juledag
Sen frokost med tomatsild på brødskiva - Nam !
I dag skal vi ha familieselskap hos den ene av mine brødre.
Det blir kald norsk julemat, finsk juleskinke og noen danske retter.
Vi skal alle ta med litt mat til en liten buffet, jeg tar med meg en pai med røkelaks.

Laksepai med røkelaks
Oppskrift: Laksepai med røkelaks

Fredag 26 desember - 2 juledag
Den beste julematen jeg kan få er dagens rett !

PINNEKJØTT med VOSSAKORV, KÅLROTSTAPPE og mandelpoteter
Oppskrift :Pinnekjøtt med vossakorv

 I julen må vi unne oss litt gode desserter:
Panna cotta med hvit sjokolade & blåbærkompott

Oppskrift : Panna cotta med hvit sjokolade
Lørdag 27 desember 
I dag er hverdagen, hvis vi kan kalle lørdag for en hverdag tilbake.
Lager en enkel, men god Portugisisk biffgryte.
PICADO ♫♪ 
Oppskrift på Picado finner du : her
Søndag 28 desember
Nydelig fiskemiddag ♫♪
Sunn og rask middag : 10 minutter med forberedelser og 15 minutter i ovn !

Ovnsbakt torskefilet med reker og dill
Oppskrift :  Ovnsbakt torskefilet med reker og dill
Mandag 29 desember 
Hverdag og restemat !
Har du igjen rester av pinnekjøtt kan du lage en smakfull suppe.

Betasuppe med pinnekjøtt
Oppskrift på betasuppe finner du her
Tirsdag 30 desember
Lutefisk står på menyen i dag, til glede for noen og sorg for andre.
Enten elsker du det eller så hater du det - ingen mellomting, det er ofte den litt 'geleaktige' konsistensen mange sliter med. 
Jeg er en av dem som liker det heldigvis !

Lutefisk med ertepuré, bacon, lutefisksaus og amadinepoteter 

Oppskriften på Lutefisk med tilbehør finner du her.

Nyttårsaften - 31 desember ♫♪
Lime marinerte reker, kalkun, panna cotta
Hele nyttårsmenyen finner du her.





Torsdag 1 januar 2015
Nytt år, nye muligheter !
Har lyst på litt god mat, med masse smak som er rask og lage.

Risotto med kylling
 Oppskrift på risotto finner du her.

Fredag 2 januar 
Blakk etter julen, bruk restene !!
I dag skal kalkunrestene spises opp.
Litt hot kalkungryte med pasta og grønnsaker !
Oppskrift på kalkungryte finner du : her.

Lørdag 3 januar
Nå er vi "liksom i rute" igjen og tilbake til vanlig helg !
Årets første lørdag ♫♪

THAISALAT og SPICY ANDEBRYST med FIVE-SPICE kydder - 五香粉

Perfekt stekt andebryst og salat med nydelige asiatiske smaker ❤️
Oppskrift på Thaisalat og andebryst finner du her

Søndag 4 januar
En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange.
Den har fulgt oss i mange generasjoner og det håper jeg den kommer til å fortsette og gjøre.

Oksestek med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus
Oppskrift her : Oksestek

★*`•.¸¸.•´* ★*`•.¸¸.•´* ★*`•.¸¸.•´*★★*`•.¸¸.•´* ★*`•.¸¸.•´* ★*`•.¸¸.•´*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF