17 desember 2014

Nachos med kyllingkjøttdeig !!!


Nachos er meksikanske chips laget av maismel som er fritert i olje
Den er dekket med ost eller ost-basert saus, ofte servert som snacks.

Andre versjoner består av flere ingredienser med kjøtt og grønnsaker, da blir den servert som hovedrett. Nachos ble første gang laget i 1943 av Ignacio "Nacho" Anaya.
De opprinnelige nachos besto av stekt mais tortillas dekket med smeltet cheddar ost og jalapeño.



Hot & god oppskrift til 4 porsjoner:
Ingredienser:
  • Tortillachips
  • Revet ost
  • Rømme
  • Guacamole *
  • Kjøttsaus *
Kjøttsaus:
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts spisskumin
  • 1 ts koriander
  • 1 ts sukker
  • 1 boks brune bønner
  • 2 ss tomatpure
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 chili, hakket, uten frø
  • 1 ss limesaft
Fremgangsmåte:
  1. Finhakk løk og stek den myk i olje sammen med hvitløk og chili.
  2. Tilsett kjøttdeigen og stek den.
  3. Tilsett tomatpure, krydder, bønner og tomat.
  4. Kokes i 10 minutter.
  5. Legg kjøttsausen i en ildfast form.
  6. Legg tortillachips rundt langs kanten av formen.
  7. Dryss over revet ost og stek den i stekeovn på 220°C i ca. 15 minutter.
  8. Servér med rømme, guacamole og salat.
Klar til og legge på ost.
Guacamole:
  • 2 avokado
  • Saften av ½ stk lime
  • 1 ss finhakket vårløk
  • 2 ts hakket rød chili
  • 1 fedd hvitløk - finhakket
  • Salt og pepper
  • 1 ss hakket koriander
  1. Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
  2. Tilsett litt hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
  4. Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
Guacamole !

2 kommentarer:

Print Friendly and PDF