24 januar 2015

Pepperbiff med cognacsaus ♫♫


Skikkelig snadder !!
Denne retten vil nok den mest kresne gjest sette pris på !
Passer også ypperlig, som hytte eller hybelmat, da du kun trenger en stekepanne !
Den søte løken og ripsgele, står i kontrast til pepper, så ikke vær redd for å bruke mye pepper !



Til 4 porsjoner trenger du:
  • 4 stk a ca. 250 g ytrefilet
  • 30 g hel svart pepper
  • 5-10 cl konjakk
  • 1 dl fløte
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ss ripsgele
  • 2 dl bladpersille, hakket, kun bladene
  • 1 stk liten rødløk
  • 2-4 stk sjalottløk
  • 1/2 stk purre
  • Solsikke -eller rapsolje
  • Meierismør
  • Salt
  • Pepper


Sånn gjør du:

1. Knus pepper i en morter.
Ta biffene ut av kjøleskapet 30 minutter før de skal stekes.
Krydre biffene med knust pepper og salt.

2. Skjær løk og purre i skiver. Stek løk og purre i godt smør, til de blir gylne og myke.
Krydre med salt og pepper. Legg til side.

3. Stek biffene i en varm stekepanne, med en blanding av olje og smør.
Stek 3-4 minutter på hver side. La biffene hvile 10 minutter.

4. Når du har tatt ut biffene av stekepannen (ikke vask pannen) tilsetter du cognacen i pannen og flamberer. Vær forsiktig, ikke gjør det rett under ventilatorhetten.

5.  Tilsett fløten og creme fraiche når flammen har lagt seg.
Kok sausen til den tykner og rør inn ripsgele og persille.
Legg i biffene og løken.
Sett gjerne hele stekepannen på bordet !

Serveres med bakte poteter og kryddersmør, som du finner oppskrift på her.

Steker løk !

Steker biff !

Er det ikke typisk, rekker ikke og ta bilde, før flammen slukner c",)




Tormaresca, Torcicoda Primitivo Salento 2012


Rubinrød farge. Toner av rød frukt på duften med en hint av plommer og med integrert eikepreg. Lang ettersmak med fine tanniner.

  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Storvilt  
  • Land/distrikt: Italia, Puglia, Salento
  • Årgang: 2010
  • Råstoff: Primitivo 100%
  • Innhold: Alkohol 14,00%Sukker: 7,20 g/l Syre: Ukjent


  • Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF