23 januar 2015

Honning glasert SKREI med gulrotpuré og soyasmør ! Servert med erter og ovnsbakte poteter ♫


Nydelig smaksrik fiskemiddag, som imponerer gjestene dine !
Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet.
Skreiens fiskekjøtt har ekstra mye muskler, god fasthet og et hvitt delikat fiskekjøtt.
Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte,
det skjer i Skrei-sesongen, som begynner i midten av januar til slutten av mars.
Skrei er det beste valget, med du kan også bruke vanlig torskefilet.

Fremgangsmåte:
Start med gulrotpuréen (den kan du gjøre i stand på forhånd og varme opp før servering)
fortsett med potetene, forbered fisken klar for stekeovn, lag sausen,
stek fisken når potetene er nesten ferdig og la de steke ferdig sammen i stekeovn og kok ertene.



Til 4 porsjoner trenger du :
SKREI:
  • 800 g skreifilet med skinn
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 2 ss flytende honning
  • 1 ss smør til smøring av den ildfaste formen
Sånn gjør du:
  1. Skjær skreien i fire serveringsstykker, og krydre med salt og pepper. 
  2. Ha litt olje i en stekepanne og brun fisken på skinnsiden.
  3. (Hvis du lurer på hvorfor du skal steke fisken med skinnet på i en stekepanne, før du ovnsbaker den, er det fordi fisken fester i skinnet og derfor beholder fasongen under hele steketiden)
  4. Ha fisken over i en smurt, ildfast form og ringle over honning.
  5. Stek i ovn i ca. 10 minutter på 180 °C.

GULROTPURÉ:
  • 6 gulrøtter
  • 1 appelsin 
  • 2 ss ekte meierismør
  • Salt
Fremgangsmåte:
  1. Skrell gulrøttene og kutt i grove biter.
  2. Kok dem møre i lettsaltet vann.
  3. Kjør dem i mikser med saften av en appelsin og smør.
  4. Smak til med salt.
SOYASMØR:
  • 6 ss smør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 stk hvitløkfedd finhakket eller 2 ts hvitløk fra Gourmet Garden
  • Sitronsaft
Sånn gjør du:
  1. Smelt smør i en kasserolle til det er nøttebrunt, det tar ca. 15 minutter, ta av skummet som danner seg på toppen. 
  2. Tilsett soyasaus og hvitløk og smak til med sitronsaft. Hvitløken fra Gourmet Garden er fin og bruke i sauser, da blir det ingen "ubehagelige" biter.
ERTER:
  • 300 g erter
Kok ertene i lettsaltet vann i 2 min. Sil fra vannet.

OVNSBAKTE POTETER:

  1. Vask potetene godt og del i båter.
  2. Legg dem i en liten langpanne og hell på olje.
  3. Dryss over salt og pepper. Kan også tilsette litt friske urter.
  4. Bland godt sammen.
  5. Stek potetene på 225 °C i ca. 20 minutter eller skru ned varmen etter hvert og stek dem videre sammen med fisken.

Dagens vinanbefaling til denne retten : 
Ch. de Pizay Beaujolais Blanc 2012

En 100% Chardonnay med streif av nøtt og sitrus.
Smaken av nøtt finner du igjen i retten, av det brunede smøret og sitrusen i gulrotpuréen.


  • Farge: Middels dyp grønngul.
  • Lukt:Aroma med fint preg av eple, streif av smør og nøtt.
  • Smak:Ung og saftig, preg av eple, sitrus og litt krydder, smør og nøtt.
  • Passer til:Fisk   Lyst kjøtt   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt:Frankrike, Burgund, Beaujolais
  • Årgang:2012
  • Råstoff:Chardonnay 100%
  • Metode:Tradisjonell vinifikasjonsprosess i temperaturkontrollerte ståltanker, kun tankmodnet før tapping.
  • Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 1,20 g/lSyre: 5,10 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Ch. de Pizay

Lager gulrotpuré  ♫
Ingredienser til soyasmør ♫
Ingredienser til Honning glasert SKREI  ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF