31 januar 2015

Paprikasaus ♫♪

Paprikasaus servert med biff & kamskjell. Oppskrift her.

En smakfull god saus, som passer til hvit fisk, skalldyr, biff og kylling !
Basisen er bearnaisesaus, som blandes med tomatpuré og paprika.

Visste du at den gule inneholder fire ganger så mye C-vitamin som appelsiner ??
Rød paprika inneholder dobbelt så mye C-vitamin som appelsinen, og den grønne og oransje 
følger hakk i hæl. Det er likevel den gule som er «vinneren» !!

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 5 dl bearnaisesaus *
  • 2 ss tomatpuré
  • Stekeolje
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
Rens og skjær paprikaen i små terninger, stek paprikaterningene i litt olje til de er myke.

Steker paprika
Tilberedning med hjemmelaget bearnaise:
Du kan gjerne lage bearnaisesaus selv, men det kan være en utfordring da den skal blandes godt med tomatpuré. Bearnaisesaus bør ikke koke, da skiller den seg og tomatpuré bør koke/surres en god stund for å bort den beske smaken. Du kan eventuelt surre tomatpuré i litt smør først, sette den til side og røre den godt inn sammen med resten av smøret. Bland inn stekt paprika rett før servering.
Hvis du ønsker og lage bearnaisesausen selv, er det oppskrift her.

Tilberedning med bruk av posesaus:
Hvis du bruker posesaus vil jeg anbefale Toro orginal, ikke lett varianten.
Bruk ekte godt smør.
Rør inn tomatpuré når du smelter smøret, tilsett pulveret, rør alt godt ut i smøret og tilsett 4 dl vann
og 1 dl melk, til to poser med saus. Bland inn stekt paprika rett før servering.

Entrecôte & Scampi med paprikasaus !! «Surf `n` Turf» ♫♪ Oppskrift her.

⊱╮⊱╮
God oppdragelse er ikke å ikke søle saus på duken,
men å ikke merke det når andre gjør det.
(Anton Tjechov)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF