21 januar 2015

Sprø krydret kyllinglår med pesto & pasta !


Enkel middag med masse smak !
Retten lages med rå kyllinglår.
Du kan gjerne bruke fryste kyllinglår, som du tiner i kjøleskapet natten over.

Hjemmelaget pesto er best, oppskrift her, men hvis du foretrekker å kjøpe ferdig pesto -så er det helt greit !!
God middag ♫

Til 4 porsjoner trenger du:
Kyllinglår
  • 4-8 rå kyllinglår
  • 4 ss solsikkeolje
  • 4 ts chillikrydder
  • 4 ss malt paprika
Pastasalat
  • 500 g pasta 
  • 2 stk tomat 
  • 5 ss pesto *
  • 1 stk liten rødløk
  • 1 bunt persille
  • 1-2 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Bland solsikkeolje med malt paprika, chilikrydder og salt.
  2. Pensle kyllinglårene godt med blandingen. 
  3. Stekes i stekeovn på 180˚C i ca. 30 minutter. 
  4. Skru opp temperaturen til 220˚C de siste 5 minuttene for å få sprøtt skinn.
  5. Kok pasta al'dente i rikelig saltet vann. Ta vare på 1 dl av kokevannet.
  6. Bland sammen pesto og 1 dl kokevann og vend det inn i pastaen.
  7. Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i små biter, finhakk rødløk og persille. 
  8. Smak til med litt olivenolje, salt og sort pepper og bland lett sammen. 
  9. Vend dette inn i pastaen og server med nystekte kyllinglår på toppen.
Forbereder kyllinglår


Pesto
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
Sånn gjør du:
  1. Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) oghvitløk i en foodprosessor.
  2. Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
  3. Smak til med salt og pepp

Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF