Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

onsdag 21. januar 2015

Sprø krydret kyllinglår med pesto & pasta !


Enkel middag med masse smak !
Bruk opptinte, rå kyllinglår -og lag gjerne pestoen selv !

Til 4 porsjoner trenger du:
Kyllinglår
  • 4-8 kyllinglår
  • 4 ss solsikkeolje
  • 4 ts chillikrydder
  • 4 ss malt paprika
Pastasalat
  • 500 g pasta 
  • 2 stk tomat 
  • 5 ss pesto *
  • 1 stk liten rødløk
  • 1 bunt persille
  • 1-2 ss olivenolje
  • Salt
  • Pepper
Fremgangsmåte:
Bland solsikkeolje med malt paprika, chilikrydder og salt.
Pensle kyllinglårene godt med blandingen. 
Stekes i stekeovn på 180˚C i ca. 30 minutter. 
Skru opp temperaturen til 220˚C de siste 5 minuttene for å få sprøtt skinn.

Kok pasta al'dente i rikelig saltet vann. Ta vare på 1 dl av kokevannet.
Bland sammen pesto og 1 dl kokevann og vend det inn i pastaen.
 
Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i små biter, finhakk rødløk og persille. 
Smak til med litt olivenolje, salt og sort pepper og bland lett sammen. 
Vend dette inn i pastaen og server med nystekte kyllinglår på toppen.


Forbereder kyllinglår


Pesto
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og
hvitløk i en foodprosessor.
Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.

Spis & Nyt !!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar