Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

torsdag 29. januar 2015

Valentines meny ♥


Valentinsdagen, på norsk også kalt alle hjerters dag, markeres 14. februar, som en feiring av kjærlighet og romantikk
Dagen er først og fremst viktig i engelskspråklige land hvor den har fått et kommersielt preg og markeres ved kjøp av gaver og sending av kjærlighetsbrev eller -kort, ofte anonymt.

Det er en god unnskyldning til å lage en god 3 retters middag til kjæresten eller en -venn,
- og i år, 2015 er valentinsdagen på en lørdag, så da kan vi slå litt ekstra på 'stortromma' !
Hvis du ønsker vin til middagen vil jeg anbefale en Italiensk Barbera.

Oppskriftene finner du link til under bildet.
Nederst på siden finner du en fremgangsmåte du kan følge, hvis du ønsker det.
Ostesufflé med bacon-surret asparges
En høy og luftig ostesufflé imponerer selv den mest kresne.
Men husk at gjestene må vente på denne retten, så vent med å steke den til gjestene har kommet.

Oppskrift på denne nydelige retten finner du her.

Ovnsbakt skreiloins med smørdampet sopp & purre og rødvinsaus
Passer ypperlig nå, som vi en midt i skreisesongen.
Purre er en undervurdert grønnsak, den blir ofte puttet i suppe og gryter, men den smaker helt
nydelig smørdampet.


Oppskrift finner du : her.
Ananas med Whiskey ♫♪
Dette er en helt nydelig dessert, sausen smaker helt himmelsk !!
Lag gjerne sausen, mens du lager middagen, men vent med og tilsette whisky til rett før den skal serveres.

Oppskriften er her.
Her en fremgangsmåte du kan følge:
  1. Begynn med ananasen, skjær den i skiver og legg dem i kjøleskapet.
  2. Forbered sausen til desserten, men vent med og tilsette whisky før du varmer den opp igjen rett før servering.
  3. Forbered ostesuffléen og aspargesene, så de er klare til steking.
  4. Forbered og stek potetene i stekeovn, ta de ut når de nesten er ferdig stekt og sett dem til side, sett ned varmen på ovnen til 180 grader.
  5. Lag rødvinsausen.
  6. Forbered fisken etter anvisning på oppskriften.
  7. Stek sopp og kok purre. Dekk til saus, sopp og purre og hold det varmt.
  8. 30 minutter før maten skal serveres setter du ostesufflé og asparges i ovnen. IKKE åpne døra, før de er ferdige.
  9. Ta isen ut av fryseren ca. 15 minutter før forretten er klar og sett den i kjøleskapet.
  10. Pass på så fisk og poteter er klare til å settes inn i stekeovnen.
  11. Ta ut og server ostesuffléen, før du setter deg til bords setter du potene i ovnen igjen, nederst og sett fisken øverst i ovn, så hovedretten blir ferdig mens dere nyter forretten. Sett gjerne på alarm, så ikke fisken blir overstekt.
  12. Server skrei med tilbehør.
  13. Når hovedretten er spist, så steker du ananas raskt i en varm panne, varmer opp sausen og tilsetter whisky. Pust ut -og server desserten.
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯)  Ha en romantisk aften - kos dere

`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar