11 februar 2015

Blåskjellsuppe ✿


Blåskjell er noe av det beste jeg kan få og nå på vinteren er de på sitt beste.
Blåskjell er også veldig sunt, da de inneholder mye vitaminB12 og selen. Et halvt kilo gir deg en tredel av dagsbehovet ditt for jern.

Dette er en nydelig kremet suppe
Server suppen med godt brød og gjerne ett glass god tørr hvitvin.
Spis & Nyt ♫



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg blåskjell 
  • 1 stk gulrot 
  • 1 skive sellerirot 
  • 2 stilker bladpersille, frisk 
  • 2 dl hvitvin, tørr 
  • 3 dl vann 
  • 1 terning fiskebuljong 
  • 2 dl kremfløte (bruk laktosefri kremfløte, hvis du følger Fodmap dietten) 
  • 1/2-1 ts kajennepepper 
  • 1/2-1 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. 
  2. Skjær gulrot og selleri i små terninger.
  3. Plukk bladene av persillestilkene, ta vare på både stilkene og bladene.
  4. Kok opp vin, vann og buljongterning, legg i grønnsaker, persillestilker og blåskjell, legg på lokk og kok blåskjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter.
  5. Ta opp skjellene med hullsleiv og rens ut skjellmaten, ta vare på noen med skjell til pynt.
  6. Mos grønnsakene godt i kraften, bruk gjerne en stavmikser og sil den. 
  7. Kok opp kraften med fløte og smak til med kajennepepper og salt.
  8. Legg blåskjellene tilbake i suppen eller fordel dem i suppeskåler og hell suppen over.
  9. Legg på noen blåskjell med skall ved servering.
  10. Dryss over litt hakket bladpersille.
Renser blåskjell !

Santa Carolina Chardonnay 2014
Rimelig og god Chardonnay, som passer til blåskjell i og med at den ikke inneholder
tropiske frukter !

Chardonnay er en av de mest kjente vindruene. Den har sitt utspring fra Burgundervin i Frankrike. Chardonnay er basisdruen i kjente hvitviner som chablis, montrachet og meursault, alle fra Burgund.
Druen er også blitt eksportert til andre vinområder i verden. Den trives i de fleste klima og er ganske nøytral på smak og aroma. Særegenheter i jordsmonn setter sitt tydelige preg på druen. Et eksempel på dette er vinene fra Chablis og Côtes de Beaune.
Druen er også benyttet som viktig basis i champagne.


  • Farge: Lys grønngul.
  • Lukt: Ung, preg av sitrus, grønt eple og grønne urter.
  • Smak: Preg av grønne urter og sitrus, hint vanilje.
  • Passer til: Fisk   Skalldyr   Lyst kjøtt  
  • Land/distrikt: Chile, Rapel Valley, Øvrige
  • Årgang: 2011
  • Råstoff: Chardonnay 100%
  • Metode: Gjæret ved ca 14 C i ståltanker.
  • Innhold: Alkohol 13,50% Sukker: 4,50 g/l Syre: 4,90 g/l
  • Lagringsgrad: Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Viña Santa Carolina

  • Ingredienser til blåskjellsuppe


    Spis & Nyt !!   ✿
      <a href="http://www.bloglovin.com/blog/13481043/?claim=5t9mx46yfxe">Follow my blog with Bloglovin</a>

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF