28 februar 2015

Gratinert hummer med spicy kryddersmør


Hummer - Lobster - HAVETS KARDINAL ♫♪
Smaker helt nydelig, men den er ganske så dyr og inneholder lite 'mat' i forhold til størrelsen.
Den blir ofte servert som forrett.
Til forrett beregner du 1/2 hummer per person, til hovedrett må du beregne 1 hummer per person.
Jeg er en landkrabbe fra Hedmark og en novise i "hummer-verden", så jeg kjøpte ferdig kokt hummer i dag, men bruk gjerne levende hummer og kok den selv.


Du trenger:
  • ½ kokt hummer per person, til forrett /1 kokt hummer til hovedrett
  • Kryddersmør *
  • Salatblad
  • Sitron
Oppdeling av hummer:
  1. Ta tak inntil klofeste og vri klørne av hummeren.
  2. Knekk hvert ledd på klørne slik at det blir lettere å få ut innholdet.
  3. Del hummeren langs ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover.
  4. Snu hummeren og del hodet på langs.
  5. Ta vekk paven, som ligger foran i hodet, tarmstrengen og gjellene.
  6. Knekk klørne med en nøtteknekker og ta ut kjøttet, legg det i hummeren.
Kryddersmør a'la Edel:
  • 200 g ekte meierismør 
  • 1 stk, hakket rød chili 
  • 1 stk, hakket sjalottløk 
  • 1 ts cajennepepper 
  • 1 ts cumin 
  • 1 ts pepper, grovmalt 
  • 2 ts havsalt 
  • Frisk basilikum

Sånn gjør du:
  1. Ta smøret ut av kjøleskapet en times tid før du skal lage kryddersmøret.
  2. Tilbered kryddersmøret ved og finhakke grønnsaker, smake til med krydder og blande alt godt sammen. Ikke prøv stavmikseren, snakker av erfaring. En skje og håndmakt er det som skal til.
  3. Legg på ett tykt lag med kryddermør på hummeren.
  4. Dekk hummeren med plastfolie og aluminiumsfolie og la det stå kaldt til du skal bruke den.
  5. Før servering tas den ut av kjøleskap en halv time før og stekes på forvarmet ovn på 225 grader i 5-10 minutter. Denne kan også tilberedes på grillen, sett lokket på grillen og grill den i ca. 10 minutter.
  6. Server med salatblad og en sitronbåt, som du skviser over ved servering.
Riondo Prosecco Spago Nero
Glera er den grønne druen i populære prosecco fra Veneto i Italia.
I 2009 byttet druen navn til Glera, mens vinen beholdt prosecco-navnet. Druen i seg selv gir ikke så mye preg til vinen, produksjon og gjæringsprosesser bidrar i minst like stor grad.


Druer : 100% Glera
Alkohol : 10,5%
Land: Druer dyrket i den vestlige åsene i Italia, Prosecco, i provinsene Vicenza og Padova.
Lukt: Ren og aromatisk, preg av pære, urter og litt sitrus
Smak: Elegant, full, myk og konvoluttering med noter av ananas og pasjonsfrukt. Søt ettersmak og vedvarende med en behagelig bitter ettersmak.

Hummer og kryddersmør
Oppdeling av hummer
Knekk klørne og fordel kjøttet i de to halve hummerne.

Lager kryddersmør !






Klare til gratinering !

Spis & Nyt ♪ ♪
Tips: Sett resten av kryddersmøret i kjøleskapet og bruk det til ovnsbakt torskefilet eller
annen hvit fisk

`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯) LEV - SPIS -NYT ♪ ♪
░(`◠‿◠).•´¯)
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF