09 februar 2015

Kyllingsalat med pasta & feta !


Mandag - ny uke - nye muligheter !
Dagene blir stadig lengere, dagen har blitt 02.56 timer lenger siden vintersolverv.
I dag frister det med en god, enkel kyllingsalat med masse smak.
Bruk god pesto på glass eller lag selv, hvis du kjøper ferdig pesto så spander noen ekstra kroner
på en god en!


Du trenger:
Oppskriften er beregnet til 4 porsjoner, men den er veldig god og ha med i lunchboksen på jobb eller skolen dagen etter, så lag gjerne litt ekstra.
  • 1 stk grillet kylling
  • 100 g ruccolasalat
  • 200 g tørr fullkorns pasta
  • Mais, en liten box
  • 1 stk rød paprika
  • 15 stk cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • Fetaost i olje
  • Oliven
  • Pesto *
Fremgangsmåte:
  1. Kok pasta, skyll den under kald vann når den er kokt, så den ikke fester seg sammen.
  2. Rens grillet kylling for bein og skinn -og skjær kjøttet i biter.
  3. Skjær paprika og agurk (fjern den bløte remsen) i passende biter.
  4. Bland kokt pasta, kylling og grønnsaker sammen.
  5. Tomatene legger jeg i hele.
  6. Fetaost, oliven og pesto, legger jeg rett på tallerken ved servering.
  7. Drypp over litt av oljen, som fetaosten ligger i som dressing.

Spis & Nyt
Pesto:
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl olje
Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og
hvitløk i en foodprosessor.
Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.

Buon appetito ⊱╮


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF