Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 8. februar 2015

Ovnsstekte nakkekoteletter med middelhavsgrønnsaker ♫


Halvseige, feite koteletter...... NOPE.... ikke i dag !!
I dag er de laget med følelse og kjærlighet ♥

Dagens søndagsmiddag kan stå i stekeovn i alt fra 1 til 7 timer, det avgjør du selv.
Jo lengre steketid, desto mørere kjøtt.
Ganske sunn og veldig god rett, full av spennende smaker.

Dagens vin: Giribaldi Kompis Barbera d`Alba Superiore 2012
Spis & Nyt ♫



Ingredienser til 6 porsjoner:
  • 8 nakkekoteletter
  • 2 løk
  • 2 paprika
  • 1 squash
  • 800 g hermetisk tomater
  • 1 dl vann
  • 2 fedd hvitløk, eller tilsvarende "på tube"
  • 1 buljongterning eller kjøttfond
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts provencekrydder
  • Basilikum
  • Persille
Fremgangsmåte:
1) Skjær bort beinet og del kotelettene i to.
Brun kotelettene raskt i olje, i en varm panne i flere omganger.
Kotelettene skal ikke gjennomstekes.

2) Skrell og del løk i skiver, paprika i strimler og squash i skiver.
Legg grønnsaker og brunet kjøtt i en ildfast panne.

3) Bland sammen hermetiske tomater, vann, finhakket hvitløk, kjøttfond/buljongterning, salt, pepper og provencekrydder i en kjele. Varm det opp til kjøttfonden er oppløst.
Hell tomatblandingen over kjøtt og grønnsaker i formen.
Bland alt godt sammen.
Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie.


Kotelettene stekes i stekeovn:
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.
100 °C -  6-7 timer
125 °C -  4-5 timer
150 °C -  3 timer
175 °C -  1-2 timer
200 °C -  ca 1 time

Fjern lokket (aluminiumsfolien) de siste 20-30 minuttene og øk temperaturen til 225 °C
(bruk 200 °C, hvis du bruker varmluft, som kan være en fordel hvis du steker potene samtidig)

Jeg stekte den på 150 °C i 3 timer og etterstekte den på 200 °C varmluft i 20 minutter.
Dryss over frisk hakket basilikum og persille ved servering.
Serveres med ovnsbakte poteter, som kan stekes sammen med kotelettene i de siste 20 minuttene.

Ovnsbakte poteter:
Vask potetene godt og del i båter.
Legg dem i en liten langpanne og hell på olje.
Dryss over salt og pepper. Kan også tilsette litt friske urter.
Bland godt sammen.
Stek potetene på 225 °C i 20 minutter

Giribaldi Kompis Barbera d`Alba Superiore 2012





  • Farge: Dyp blårød.
  • Lukt: Aroma preget av morell og kirsebær, innslag av fat, anis og urter.
  • Smak: Ung og saftig med god dybde. Preg av syrlige røde bær, morell og litt fat.
  • Passer til: Lyst kjøtt   Storfe   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Italia, Piemonte, Barbera d'Alba
  • Årgang: 2012
  • Råstoff: Barbera
  • Metode: Håndplukkede druer, gjæret temperaturkontrollert i ståltanker i 8-10 dager, 6 md. lagring i små eikeliggere (2500 ltr.) før tapping og 6 md. flaskemodning.
  • Innhold: Alkohol 13,00%Sukker: 2,10 g/l Syre: 4,40 g/l
  • Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
  • Produsent: Giribaldi

  • Grønnsaker ! Brukte hvitløk på 'tube', utrolig lettvint !! 

    Klar til steking !

    
    Ingredienser til nakkekoteletter med middelhavsgrønnsaker

    Kos dere ♫

    Spis & Nyt - Skikkelig god søndagsmiddag !

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar