26 februar 2015

Pastasalat med reker & tomatpesto !


Pesto er en italiensk saus.
Den er kjent, i ulike former, siden romertiden, og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika.
En av de vanligste variantene, den genovesiske pestoen, består av spinat, basilikum, hvitløk, pinjekjerner, olivenolje og like deler av ostene parmesan og pecorino.
En annen vanlig variant, som vi bruker mye i Norge har basilikum som hovedingrediens.
Persillepesto og tomatpesto i ulike varianter blir også mye brukt her i landet.
Sausen brukes mye til brød og pasta.

Dette er en skikkelig god pastasalat ♪♪
Passer til lunch, middag og kvelds - snadder !!!


Pastasalat - 4 porsjoner :
  • 400 g ferske renset reker
  • 300 g tørr fullkornpasta
  • 1 dl tomatpesto
  • 100 g ruccula
  • 16 stk cherrytomater
  • 1 stk rødløk
Sånn gjør du:
  1. Skrell reker.
  2. Kok pastaen i rikelig med saltet vann etter anvisning på pakken.
  3. Hell av vannet og skyll pastaen i kaldt vann, så den ikke fester seg sammen.
  4. Lag tomatpesto eller bruk ferdig kjøpt på glass, og bland den inn i pastaen.
  5. Skjær rødløk i tynne strimler og del cherrytomater i to.
  6. Bland sammen pasta, reker og grønnsaker.
Tomatpesto:
  • 2 fedd hvitløk
  • 100 g soltørkede tomater
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss revet parmesanost
  • 1 dl olivenolje
  • Salt
  • Pepper


Rist pinjekjerner i en varm panne før du
tilsetter den.
Ha alle ingrediensene til pestoen i en fooodprossesor.
Kjør sammen til en glatt mos og smak til med
litt salt og pepper.







Bildet er "godkjent" av Lorenzo Boni, Executive Chef of Barilla America !!



Hyggelig kommentar fra Lorenzo Boni, Kjøkkensjefen for Barilla America !

`:´¯)░
.. (¯ `•.\|/.•´¯) LEV - SPIS -NYT ♪ ♪
░(`◠‿◠).•´¯)
.. (_.•´/|\`•._).. .•.¸¸.٭✻.☆ ´¯` •.•.¸¸

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF