04 februar 2015

Potetmos med smak av Middelhavet ✿


God hjemmelaget potetmos med masse smak !
Passer perfekt til pølser, svinekjøtt og hvit fisk.
Du kan også steke litt ekstra spekeskinke og nyte den "som den er", uten ekstra tilbehør.
Drøm deg litt bort på kalde vinterdager -eller nyt den ute, sammen med grillmaten på varme sommerdager

Ingredienser til 4 porsjoner:
  • 800 g potet
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ½ dl melk
  • 4 ss hakkede soltørkede tomater
  • 4 ss hakkede sorte oliven
  • 4 ss hakket frisk basilikum
  • 4 ss revet ost, gjerne Parmesan
  • 1 ts gurkemeie
  • Salt
  • Pepper
  • 100 spekeskinke
  • Frisk basilikum
Fremgangsmåte:
  1. Skrell og kok potetene sammen med hvitløksfedd til potetene er møre. Ikke bruk salt i vannet, da blir potetmosen seig.
  2. Sil fra vannet og la potetene dampe litt.
  3. Varm opp melken og mos potetene og hvitløk sammen med melken.
  4. Vend inn soltørkede tomater, hakket oliven, basilikum, gurkemeie og ost.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Skjær spekeskinke i biter og sprøstek dem.
  7. Strø over spekeskinke ved servering.
☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ¸☆´ •♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF