07 februar 2015

Rekepizza ♫♪


Pizza er populært hos de fleste, ung eller gammel.
Alle har vi våre favoritter, en av mine favoritter er pizza med reker !
Med fennikel, som er en undervurdert grønnsak blir det en meget god pizza.
Spis & Nyt ♫♪


Pizzabunn:
  • 500 g hvetemel eller pizzamel
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
Sånn gjør du: 
  1. Bland mesteparten av hvetemelet med gjæren.
  2. Tilsett lunkent vann, olje, salt og elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
  3. La den heve i 30 minutter.
  4. Kjevle ut pizzadeigen på ett bakebrett.
  5. Forstek bunnen ved 180 grader i 10 minutter.
Pizzasaus:
  • 400 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 1 stk løk, finhakket
  • 2 ss olivenolje 
  • 2 ts tomatpuré
  • 4 ss frisk basilikum
  • 2 ss frisk gressløk
  • 1 stk fennikel i tynne strimler
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Sånn gjør du:
  1. Surr løken blank i olivenolje og rør inn tomatpuréen.
  2. Tilsett tomatene og fennikelen og la sausen koke på svak varme i 10 minutter.
  3. Friske urter tilsettes i sausen, når den er ferdig kokt.
  4. Smak til med salt og pepper.

Topping: 
  • 400 g reker uten skall
  • 300 g  revet ost
  • 3 ts pizzakrydder
Tilberedning av pizza:
  1. Fordel tomatsausen over den halvstekte pizzabunnen og legg reker og ost på toppen.
  2. Dryss over pizzakrydder.
  3. Stekes i ca. 10 minutter ved 225 grader til osten har smeltet og fått farge.
  4. Skjæres opp i biter og serveres med hakket basilikum og ruccola påstrødd Maldon salt.
Pizzasaus
Klar til å strø over ost og pizzakrydder

Ingredienser
☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ¸☆´ •♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF