25 februar 2015

Søtpotetsuppe med red curry & kokosmelk


Søtpoteten kommer opprinnelig fra Sør-Amerika.
Navnet til tross, søtpoteten er ikke i slekt med poteten og smaken er en ganske annen. 
Den er søtere enn vanlig potet og kan minne litt om gulrot.
Søtpotet er svært rik på betakaroten, i tillegg til å gi deg vitamin A, C og -E vitaminer, kostfiber
og andre næringsstoffer.

Vanlig kokosmelk inneholder ca. 20 gram fett, så jeg vil anbefale deg og bruke en lett variant, 
som inneholder ca. 6 gram fett i denne retten.

-Og du, er du forkjølet, glem kyllingsuppe -prøv denne !!
God, sunn, hot & spicy søtpotetsuppe 🌿

Du trenger til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 925 kcal - 231 kcal per porsjon
  • 500 g søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1 stk gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss ingefær finrevet, fersk
  • 2 ss red curry paste 
  • 7 dl grønnsaksbuljong
  • 3 dl lett kokosmelk
  • 1 ss limesaft
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
  • Chili
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær søtpotet i biter.
  2. Hakk sjalottløk og hvitløk (hvis du ikke bruker ferdig hvitløk på tube)
  3. Riv eller finhakk ingefær.
  4. Fres løken blank og myk i litt olje.
  5. Tilsett hvitløk, ingefær og curry paste og fres videre under omrøring i et par minutter.
  6. Tilsett søtpoteter, buljong og kokosmelk.
  7. Kok opp og la det koke videre til søtpotetene er møre, ca. 20 minutter.
  8. Kjør suppen med en stavmikser, til den har ønsket konsistens.
  9. Smak suppen til med salt, pepper og limesaft.
  10. Finhakk litt chili og frisk persille, strø det over suppen ved servering.
Ingredienser

⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯)  Spis & nyt !!!
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF