04 februar 2015

Svinekoteletter med sesamfrø & ciderbakte grønnsaker !


Koteletter minner meg om barndommens søndagsmiddag, servert med kokte poteter og surkål.

Gi den litt kjedelig koteletten ett lite løft
med sesamfrø og gode grønnsaker.

Sunn og god middag, som passer like godt på onsdag, som på søndag 🌿

Klar til servering, med fløtegratinerte poteter
Oppskrift til 4 porsjoner:

Koteletter:
  • 4-8 stk kotelett av svin
  • Sesamfrø
  • Olje
  • Stekesmør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær gjerne bort ben og fett på koteletten, blir litt sunnere og får plass til flere i stekepannen.
  2. Krydre med salt og pepper.
  3. Ha sesamfrø på en tallerken.
  4. Pensle kotelettene med litt olje og trykk dem ned i sesamfrø.
  5. Stek kotelettene ca. 2 minutter på hver side og etterstek i 3-4 minutter til de er gjennomstekte.

Grønnsaker:
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 squash
  • 100 g sopp
  • 1-2 dl cider
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Del grønnsakene i ganske store biter.
  2. Ha grønnsakene i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
  3. Drypp over litt olje og bland alt godt sammen.
  4. Hell over cider. Jeg brukte pærecider, men eplecider, hvitvin eller 1 dl vann blandet med 1 ts eddik kan også brukes.
  5. Stekes ved 200 °C i 20 minutter.
Serveres med fløtegratinerte poteter, oppskrift på det finner du her.

Grønnsaker med pærecider

Klare til steking

Fløtegratinerte poteter, laget uten ost i dag !
Svinekoteletter med sesamfrø & ciderbakte grønnsaker !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF