Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 20. mars 2015

Braiserte kyllinglår, chorizo, kikerter og grønnkål !!


Smaksrik, fyldig ovnsrett ♫
Rett og slett veldig god !!
Ordet braisere kommer fra det franske ordet braisèr, som beskriver en matlagningsteknikk der
man varmebehandler godt brunede råvarer i en gryte sammen med væske under tett lokk og som
regel stekes den i ovn.

Klar til servering ! Spis & Nyt  ♫
Til 4 porsjoner trenger du :
  • 4 store rå kyllinglår
  • Stekeolje
  • Smør
  • 2 chorizo pølser
  • 1 løk, i skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 x 290 g boks kikerter, avsilt og skyllet
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl kyllingkraft/buljong
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper
  • Grønnkål, strimlet

Fremgangsmåte:

1) Brun kyllinglår raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side.

2) Skjær chorizo i skiver og stek dem rask i stekepanne, legg dem til side.

3) Skjær løk i skiver og stek den i smør til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet.

4) Tilsett kikerter, tomater, en kvist timian og kyllingkraft.
Smak til med salt og pepper.

5) Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form. Legg kyllinglår og chorizo på toppen.
Sett på lokk eller dekk til med stekefolie.
Stek på 200 grader i 20 minutter.


6) Ta av lokket og tilsett strimlet grønnkål.
Dytt grønnkålen litt ned i sausen.
Stek videre, uten lokk i ca. 15 minutter.



Klar til 'første' steking !

Nesten klar til 'andre' steking
Ferdig stekt


Portada Caladoc Tinta Roriz 2013
Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:

  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma preget av mørke bær og urter.
  • Smak: BlBløt og lett sødmefull, preg av modne mørke bær og urter. (2012)
  • Passer til: Fisk   Lyst kjøtt   Lam og sau  
  • Land/distrikt: Portugal, Lisboa, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Caladoc 50%, Tinta Roriz 50%
  • Metode: Druene er først gjæret ved 30 C, og så ved 20 C, til sammen i 15 dager.
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 3,60 g/l Syre: 6,40 g/l

  • 
    
    Ingredienser

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar