Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

mandag 16. mars 2015

Kyllingkarbonader med ovnsbakte søtpoteter og chilidressing !


Sunn og god middag for en rimelig sum !
Karbonadene er gode på brød også, så lag gjerne noen ekstra når du først er i gang.

Kyllingkjøttdeig er sunt og billig, men den smaker ikke så mye.
Hvis du tilsetter litt løk og krydder blir den mye bedre.

Søtpoteter er supersunne, inneholder masse betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og omdannes til vitamin A. Den inneholder flere antioksydanter enn gulrot og masse kostfiber, som regulerer kolesterolnivået.

Til 8-12 karbonader og søtpotet til 4 personer trenger du:
  • 800 g kjøttdeig av kylling
  • 1 finhakket rødløk
  • 4 ss chilisaus
  • 4 fedd revet hvitløk
  • 2 ts paprika
  • 2 egg
  • Salt
  • Pepper
  • 4 ss sesamfrø
  • 800 g søtpotet
  • Rapsolje
  • Smør
  • Chilidressing *

Karbonader:
Bland sammen kjøttdeig, rødløk, chilisaus, hvitløk, paprika, egg, 1 ts salt og 1 ts pepper.
Kjør de gjerne i en blender.
Form til dem til karbonader, jeg lagde 12 karbonader, lag dem gjerne større hvis du ønsker det.
Dryss over sesamfrø.
Stek dem i smør, noen minutter på hver side, til de er gjennomstekte.

Klare til steking
Søtpoteter:
Skrell søtpotetene og skjær dem i staver eller båter.
Legg dem i en bolle og bland godt med olje, krydre med salt og pepper.
Fordel stavene på bakepapir uten ”overlapping”.
Stek på 200 °C varmluft i ca. 25 minutter.




Chilidressing:
  •  3 dl Crème Fraîche Lett
  •  5 ss chilisaus

Rør crème fraîche og chilisaus godt sammen.

Server gjerne retten med en god frisk salat !



☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ God middag¸☆´ •♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar