Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

søndag 22. mars 2015

Omelett med grønnkål & sopp !

Omelett er egg som er pisket sammen og stekt med smør eller olje i en stekepanne,
mye forskjellige tilbehør kan brukes, fisk, kjøtt, grønnsaker eller frukt!
 
Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer !


Til 1 porsjon trenger du :
  • 2 egg 
  • 1 ss smør
  • Grønnkål
  • Sopp, jeg brukte aromasopp og sjampinjong
  • Revet ost
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skyll grønnkålbladene.
  2. Kok dem i 5 minutter i lettsaltet vann. Sil av vannet.
  3. Skjær soppen i skiver og stek den i litt smør.
  4. Visp 2 egg og 2 ss vann lett sammen.
  5. Stek omeletten på middels varme i en stekepanne, med litt smør.
  6. Når omeletten nesten har stivnet, drysser du over revet ost og steker den til osten har smeltet.
  7. Legg dampet grønnkål og stekt sopp på en halvdel av omeletten.
  8. Krydre med salt og pepper.
  9. Brett halvdelen uten fyll over fyllet.
  10. Serveres med godt brød.



Omelett, grønnkål og sopp

Ingredienser

Spis & Nyt med god samvittighet !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar