13 mars 2015

Ovnsbakt laks med grønn saus ♫♪



Kjempegod, litt HOT laksemiddag, fiks ferdig på under en halvtime !
Denne retten er laget etter inspirasjon av ukebladet Tara, de brukte hel laksefilet og fryst spinat,
men ellers så er den ganske lik.

Ingen annen fisk er så anvendelig, som laks !
Kan brukes rå, stekt, kokt og tilbehøret kan varieres i det uendelige.
Den smaker godt og inneholder blant annet Omega 3, Selen og D-vitaminer !
Spis & Nyt med god samvittighet  ♫♪

Til 4 porsjoner:
  • 8 x 125 g laksefilet
  • Maldon, havsalt
  • Svart pepper
  • 1 rød chili
  • 1 dl hakket, frisk dill
  • 1 stk sitron, skallet
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ts flytende honning
  • Poteter
  • Asparges
  • Sitron
Saus:
  • 75 g babyleaf blanding
  • 1,5 dl frisk basilikum
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • 3 dl crème fraîche lett
  • 2 ts dijonsennep
  • Tabasco, noen dråper, jeg brukte 15
  • Maldonsalt
Sånn gjør du:
  1. Krydre laksen med salt og pepper.
  2. Fjern frøene og finhakk chilien. 
  3. Bland finhakket chili med dill, sitronskall, olivenolje og honning. 
  4. Smør blandingen over laksen.
  5. Stek laksen i en ildfast, smurt form midt i ovnen på 200° i  12-15 minuntter.
  6. Saus: Bland alle ingrediensene og kjør dem i en blender. Smak til med tabasco og salt.
  7. Server fisken med kokte nypoteter og asparges eller andre gode grønnsaker.
Ett glass tørr Chardonnay passer godt til denne retten ! ♫♪
Grønn saus !

Ingredienser til saus

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF