08 mars 2015

Shepherds pie - Gjeterens pai med søtpotet !


Shepherds pie - den orginale, med lammekjøtt og potet finner du oppskrift på  👉 her.

Dette er en utgave med kjøttdeig av storfe og søtpoteter, som egentlig ikke er en potet, 
men en sunn og næringsrik grønnsak. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A, og søtpoteten ligger helt i toppen når deg gjelder innehold av betakaroten. 
Den er supersunn og god !!
Spander på en god smaksrik ost !

Resultatet blir en utrolig god ovnsrett, med masse smak ♫♪

Jeg serverte den med dampet mangold, en bete (kalles også for bladbete) og er en nær slektning av rødbete, men det er bladene som blir brukt som grønnsak. 
Den er svært rik på vitaminer og mineraler, spesielt magnesium.


Til 6-8 porsjoner trenger du:
  • 800 g søtpoteter
  • 1,5 dl matfløte
  • 2 eggeplommer
  • 50 g smør
  • 300 g revet ost, jeg brukte 200 g cheddar og 100 g jarlsberg
  • Salt
  • Pepper
  • 1 stor gul løk
  • 800 g kjøttdeig
  • 2 ss mel
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss worcestersaus
  • 2 ss soyasaus
Søtpotetmos:
  1. Skrell søtpotetene og del i biter. 
  2. Kok bitene myke i lettsaltet vann. 
  3. Sil fra vannet og la potetene dampe fra seg i 2 min. 
  4. Mos søtpotetene, med en potetpresse, gaffel eller stavmikser. 
  5. Pisk inn fløte, eggeplommer, smør og halvparten av osten til en jevn mos.
  6. Smak til med salt og pepper.
Kjøttfyll:
  1. Stek kjøttdeigen.
  2. Skrell og hakk løken, og brun den i en stekepanne.
  3. Bland kjøttdeig og løk sammen.
  4. Dryss over mel og tilsett vann, worchestershiresaus og soyasaus. 
  5. Kok opp, og krydre med salt og pepper.
  6. Ha kjøttblandingen i en ildfast form, og bre søtpotetmosen over. 
  7. Dryss over resten av osten, og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.
Klar til steking

Mangold:
  • 1-2 bunter mangold, ca. 150 g per porsjon
  • Vann, ca. 1/2 dl, men det kommer jo litt an på mengden.
  • 1-2 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Skjær av de tykkeste stilkene og skyll bladene.
  2. Legg bladene i en stor kjele med litt vann, ikke mye og en klatt smør.
  3. Legg lokk på kjelen og bruk middels varme, mens du rister kjelen en gang i blant slik at den ikke setter seg fast. 
  4. Mangolden er ferdig når den har falt sammen og er mør, det tar ca. 5 minutter.

Dampet mangold



Ingredienser
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF