Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 13. mars 2015

SJOKOLADEMOUSSE med chili !


Denne desserten lager du kjapt og den trenger ikke stå lengre enn en time eller to i kjøleskapet
før servering. Smaker 'DIGG', gjør den også !!
Nydelig fløyelsmyk med ett hint av chili 💕

Til 8 porsjoner:
  • 500 g kokesjokolade
  • 6 dl kremfløte
  • 4 stk eggehvite
  • 4 stk eggeplommer
  • 3 ss sukker
  • 1-2 rød chili, bruker du 'vanlig' rød chili, kan du gjerne bruke to
  • Bringebær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte:
  1. Smelt 400 g sjokolade med 2 dl fløte, på lav varme.
  2. Pisk eggehvitene stive. 
  3. Pisk eggeplommer med sukkeret til eggedosis.
  4. Pisk resten av fløten stiv. 
  5. Finhakk chili, fjern frøene.
  6. Riv eller finhakk 100 g sjokolade -eller kjør den i en blender.
  7. Vend smeltet sjokolade, eggedosisen, finhakket chili og revet sjokolade inn i kremen.
  8. Bland til slutt forsiktig inn eggehviten.  
  9. Fordel moussen i porsjonskåler og la dem stå kjølig minst en time, gjerne to før servering.
  10. Pynt med bringebær og sitronmelisse før servering. 
Chateau Magnol Haut-Medoc 2012
Rød Bordeaux Blend.
Chateau Magnol er en vin eiendom, pensjonat og vin skole i Haut-Medoc, Bordeaux, Frankrike.
Vin har blitt produsert her siden slutten av 1900-tallet, da det ble kjent som Chateau du Dehez. Barton & Guestier kjøpte eiendom i 1978, døpte det Chateau Magnol og ga det en fullstendig overhaling.
Vinen ble klassifisert Cru Bourgeois i 1987.
Signatur vinen er en blanding av Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet France.
Ingredienser
☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ¸☆´ •♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar