25 mars 2015

Skrei & rekesuppe ! En av nordens beste fiskesupper ♥


Skrei er torsk, men ikke all torsk blir til skrei.
Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet.
Når den er i sin beste alder svømmer den fra det kalde Barentshavet til Lofoten for å gyte.

Jeg er så glad i torsk, mild og god på smak, som passer godt sammen med andre ingredienser. 

Fisken kan stekes, kokes, grilles og, som jeg har gjort i dag - trekkes i kraft. 
Jeg brukte indrefileten i dag, loins av skrei 💚

Har du vært på Engelsviken Fiskerestaurant i Fredrikstad og spist deres berømte fiskesuppe ?
Denne her er faktisk bedre !
Helt nydelig !
Knallgod, kremet, fyldig og frisk fiskesuppe🌿

Til 4 porsjoner trenger du:
  • 400 g skrei eller torskefilet
  • 800 g reker, med skall
  • 2 ss smør
  • 1 stk løk
  • 3 dl pærecider
  • 8 dl fiskekraft, jeg brukte vann og 2 fiskebuljongterninger
  • 3 dl fløte
  • 2 ss creme fraiche lett
  • Sitron
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk pastinakk
  • 1 stk purre
  • Salt
  • Hvit pepper
  • Gressløk
  • Dill
Sånn gjør du:
  1. Skrell rekene og sett oppbevar dem i kjøleskapet. 
  2. Rens fisken fri for bein og skinn, hvis du ikke har kjøpt filet uten bein og skinn og skjær den i passende biter. 
  3. Smelt smøret i en kjele. 
  4. Ha i finhakket løk og surr den blank på middels varme. 
  5. Tilsett cider og la den koke inn til ca. halv mengde.
  6. Ha i fiskekraft, fløte og créme fraîche mens du pisker godt. 
  7. Kok opp suppen.
  8. Skjær gulrot og pastinakk i ganske små biter, 
  9. Skjær purre i ringer og finhakk noen spiseskjeer gressløk og dill. 
  10. Tilsett grønnsakene i suppen. 
  11. Smak til med saften av 1/2 sitron, salt og hvit pepper (du kan bruke svart pepper, hvis du ikke har hvit, det er mest for fargens skyld) og la suppen trekke i 10 minutter. 
  12. Tilsett fisken og la den trekke i suppen i 3 minutter eller til fisken er ferdig. 
  13. Hell suppen i suppeskåler, legg på reker og pynt med litt frisk dill.
Spis & Nyt 

Skreiloins og tilbehør 

Ingredienser
 En av nordens beste fiskesupper  ♥ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF