Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 3. april 2015

Bakt sjokoladekrem med kanel ★


Nydelig fløyelsmyk sjokoladedessert
Den bakte sjokoladen serveres med gode, friske bringebær, sitronmelisse og 'noe sprøtt'
Den kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet frem til servering !

-og iflg. Ole Martin Alfsen, må det noe sprøtt til ! Jeg serverte den med havreflarn

Ingredienser til 6 porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl lett melk 
  • 3 dl kremfløte
  • 6 stk egg, skal bare bruke eggeplommene 
  • 50 g sukker
  • 1 ts kanel
  • Melis
  • Bringebær
  • Sitronmelisse
  • Havreflarn, eller noe annet sprøtt !
Fremgangsmåte:
  1. Knekk sjokoladen i biter i en bolle som tåler god varme.
  2. Kok opp melk, fløte, sukker og kanel.
  3. Hell den varme melkeblandingen over sjokoladen og visp til sjokoladen er helt smeltet.
  4. Avkjøl til romtemperatur.
  5. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
  6. Tilsett eggeplommer én etter én og visp godt mellom hver eggeplomme.
  7. Hell sjokoladeblandingen i 6 små ildfaste former og sett dem i en langpanne eller stor ildfast form. Hell på kokende vann til halvveis opp på formene.
  8. Dekk med folie og bak på 175 grader i ovnen, i 35 minutter.
  9. La dem stå i romtemperatur 30 minutter, så får kremen satt seg, før du setter dem i kjøleskapet.
  10. Pynt og servér med friske bringebær, sitronmelisse, ett dryss melis -og noe sprøtt !



Klare til steking 

Klare til servering 

Ingredienser 

Eggehvitene kan brukes til å lage en god marengskake: PAVLOVA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar