25 april 2015

Biff med rosepeppersaus & ris - Servert med chips & salat ♫♪


Biffkjøtt er et samlebegrep for de fem møreste filetene fra storfe;
indrefilet, ytrefilet, entrecôte, mørbrad og flatbiff.
Indrefileten er den møreste etterfulgt  av ytrefilet, entrecôte og mørbrad.
Flatbiffen bruker jeg ikke, den er etter min mening mør nok til og serveres som biff.

Her er oppskriften på en god "lørdagsbiff" av ytrefilet ♫♪

Du trenger:
  • Ytrefilet av storfe
  • Jasminris
  • Peppersaus *
  • Kryddersmør *
  • Blandet salat *
  • Chips
  • Salt
  • Pepper
  • Biffkrydder
BIFF:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt. La den hvile i 10 minutter.
Legg på en bit kryddersmør ved servering.

RIS - Jasminris:
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
Skyll risen i vann, minst tre ganger. Da blir risen luftigere.
Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
Kok opp over sterk varme uten lokk.
Rør rundt og skru ned varmen.
Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.

SAUS:
Nydelig peppersaus finner du oppskrift på her : Rosepeppersaus.

SALAT:
Cripsysalat
Agurk
Paprika
Tomat
Agurk
Mais
Reddiker
Fetaost i olje

Serveres med sprø chips.
Spis & Nyt !!! ♫♪




Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF