Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

fredag 17. april 2015

Greske poteter ♫

Klare til steking !
Syrlige poteter, som passer ypperlig til lam !
De kan også nytes til lyst kjøtt, som kylling og svinekjøtt.


Til 4 porsjoner:
  • 1 kg poteter
  • 1,5 dl olje
  • 1 sitron
  • 1-2 dl vann
  • Oregano, timian og basilikum
  • Pepper
  • Salt
  • Meierismør
Fremgangsmåte:
  1. Skrell og del potetene i 4-6 båter.
  2. Legg potetene i en ildfast form eller langpanne.
  3. Dynk potetene med olje og sitronsaft og strø over med oregano, timian og basilikum, pepper og salt. Bruk gjerne friske urter, men tørkede fungerer også bra.
  4. Rør godt, slik at potetene blandes godt og smøres med oljen og krydderet.
  5. Tilsett vann, det skal være ca. 1 cm i bunn.
  6. Legg på noen biter med godt meierismør.
  7. Stekes i stekeovn,  200 °C i 45 minutter eller 225 °C i 30 minutter.
Arni kleftiko, servert med greske poteter ♫
☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.••♪♫⁀°♡ღ¸☆´ •♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar