10 april 2015

Grissini med parmaskinke & pestodressing


Grissini er Italienske sprø, salte brødpinner.
Passer kjempegodt på tapasbordet og på ostebordet eller som tilbehør til supper og gryter.
Her er grissini brukt i en forrett, med god italiensk skinke, pinjekjerner og pestodressing.

Pinjekjerner er store frø fra konglen på furutrær som vokser ved Middelhavet, brukes med andakt og følelse, koster kr. 650,- per kilo c",)

Parmaskinke (prosciutto di Parma) er en spekeskinke av svin fra Parmadistriktet i det nordlige Italia. Grisene fôres stort sett med mais og soya. De to siste månedene fôres den utelukkende med mais, for å oppnå ønsket spekklag. Grisen må før slakting være frisk og sunn, ha fastet i 15 timer, og ha en slaktevekt på cirka 165 kg.


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 8 skiver parmaskinke
  • 8 stk grissini
  • 2 ss grønn pesto
  • 2 dl crème fraîche lett
  • Små søte tomater
  • Pinjekjerner
  • Basilikum
Fremgangsmåte:
  1. Surr skinke rundt hver grissini.
  2. Pisk sammen pesto og crème fraîche.
  3. Rist pinjekjerner rask i en varm tørr stekepanne.
  4. Legg på tomater, basilikum, pinjekjerner og pestodressing.


Hjemmelaget grissini og pesto er selvsagt best, men jeg må nok innrømme at jeg brukte
"ferdig-varianten" i dag c",) Man kan ikke rekke alt bestandig !

Grissini:
  • 500 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 75 g smør
  • 20 g fersk gjær
  • 3 dl vann
  • Maldon salt
  • (Sesamfrø eller valmuefrø)
Smelt smøret og tilsett vann, varm opp til 37 grader.
Rør ut gjæren i vannblandingen. Tilsett hvetemel og salt.
Elt deigen godt sammen.
La deigen heve i 20 minutter.
Rull ut lange, tynne stenger.
La de etterheve i 15 minutter.
Pensle med vann og strø på havsalt og eventuelt sesamfrø eller valmuefrø.
Stekes sprø og gyllenbrune på 180 grader i ca. 10 minutter.

Pesto:
  • 1 potte basilikum
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50 g reven parmesan
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 dl god olivenolje
Mos basilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor.
Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.
Buon appetito ⊱╮

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF