03 april 2015

Ovnsbakte lammeskanker med tomat, hvitløk og hvitvin ★ ☆ Servert med potet & fennikelstappe og ovnsbakte grønnsaker ★


Vet du hvorfor lammekjøtt er typisk påskemat ?
Lammet er et symbol på påskens budskap, nemlig at Jesus ble ofret som et uskyldig lam.
Lammet er det eldste påskesymbolet, og tradisjonelt ofret jødene i førkristen tid lam i påsken og spiste påskemåltid med lam.

Lammeskank eller lammeknoke er den nederste delen på lammelåret.
Den er full av god smak, men trenger lang tilberedningstid for å bli mør, men når den er ferdig smaker den helt himmelsk.

Festmat & slowfood ♫♪

Til 4 porsjoner trenger du:
Lammeskanker:
  • 4 stk lammeskanker
  • Salt
  • Pepper 
  • 1 stk løk
  • 8 stk hvitløkfedd i skiver
  • 4 dl hvitvin
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • Rosmarin
Potet & fennikelstappe:
  • 1 kg poteter
  • 1 stk fennikel
  • 2 dl matfløte
  • 3 ss smør
  • Salt
  • Hvit pepper
Grønnsaker:
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1-2 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 squash
  • 100 g sopp
  • 1 dl hvitvin
  • Olje
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
Lammeskanker
  1. Gni inn skankene med salt og pepper.
  2. Brun dem raskt i en varm stekepanne med litt olje og legg dem i en stor ildfast form.
  3. Ha over grovhakket løk og hvitløk.
  4. Tilsett vin, tomater og vann.
  5. Dryss over litt hakket rosmarin.
  6. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek midt i ovn ved 180 °C i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra bena. 
Potet & fennikelstappe
  1. Skrell poteter, skjær fennikelen i to. Ta vare på det grønne gresset.
  2. Kok poteter i usaltet vann, ca. 20 minutter til de er møre. Del potetene i to hvis de er store.
  3. Kok fennikelen sammen med potetene i 15 minutter, legg den til side.
  4. La potetene dampe seg tørre. Bruk en potetmoser eller gaffel mos dem grovt.
  5. Rør inn smør og fløte.
  6. Grovhakk fennikelen og vend den inn.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Dryss over det grønne gresset ved servering.
Grønnsaker
  1. Del grønnsakene i passende store biter.
  2. Ha grønnsakene i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
  3. Drypp over litt olje og bland alt godt sammen.
  4. Hell over hvitvin.
  5. Stekes ved 200 °C i 20 minutter eller sammen med kjøttet i ca. 45 minutter.

Årets vinner av Test av pappviner, påsken 2015 :
Barone Ricasoli Formulae 2013
En vin med god fylde og saftig, balansert frukt.
Duft av vanilje, plomme, kirsebær og røde bær. Saftige tanniner, god fylde og god syre.
Saftig, balansert frukt. Litt kort og lett bitter i avslutningen.



  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av røde bær, litt tørket frukt og vanilje.
  • Smak: Preg av røde bær, litt trekrydder og urter, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Toscana, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Sangiovese 100%
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent


  • Klar for steking !

    Koker poteter og fennikel

    Potet & Fennikelstappe

    Grønnsaker, klare til baking i ovn.

    Ingredienser

    Spis & Nyt ★


     http://www.vingruppen.se/wineworld/ - delte bildet mitt på Instagram

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar

    Print Friendly and PDF