Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 11. april 2015

Tortilla med scampi - servert med tomatsalsa og guacamole !


God kosemat ♫♫
Denne retten er ett godt og litt sunnere alternativ til den "vanlige" tacoen !

Til 4 tortilla trenger du:
  • 4 stk tortillalefse
  • 500 g scampi
  • 2 ss olje
  • 1 ts taco spicemix
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum
  • Koriander
  • Guacamole *
  • Tomatsalsa *
Fremgangsmåte:
Lag først guacamole og tomatsalsa, oppskrifter lenger ned på siden.
Skrell og rens scampi. Husk og fjerne tarmen.
Du kan også bruke ferdig kokte, som jeg gjorde i dag, men pass på og ikke overstek dem så de
blir seige. Trenger kun ett par minutter i stekepannen.
Bland sammen tacokrydder og olje og legg scampien i marinaden.
La dem ligge i marinaden i 20 minutter, gjerne lenger.
Stek dem i en stekepanne på middels varme, til de er gjennomstekte, tar ikke lang tid.
Krydre med salt og pepper.

Varm tortaillalefsene rett før servering.
Legg på scampi, tomatsalsa, guacamole, litt frisk basilikum og koriander.
Spis & Nyt ♫♫
 
 
Tomatsalsa:
  • 14 stk små søte tomater
  • 1 stk vårløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1/2 potte koriander
  • 1/2 stk lime
  • 1/2 ss flytende honning
  • ca. 10 dråper Tabasco
  • 1/2 ts salt
Del tomatene i fire biter, finhakk vårløk, sjalottløk og koriander og bland forsiktig sammen.
Tilsett saften av en halv lime, honning og smak til med tabasco og salt.
La salsaen godgjøre seg i minst 20 minutter før servering.


Tomatsalsa
Ingredienser til tomatsalsa

Guacamole:
  • 2 avokado
  • saften av ½ stk lime
  • 1 ss finhakket vårløk
  • 2 ts hakket rød chili
  • 1 fedd hvitløk - finhakket
  • Salt og pepper
  • 1 ss hakket koriander
Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
Tilsett litt hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
Guacamole

Ingredienser til guacamole !
Snart middag !!!
Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar