11 april 2015

Tortilla med store reker - servert med tomatsalsa og guacamole !


God kosemat ♫♫
Denne retten er ett godt og litt sunnere alternativ til den "vanlige" tacoen !
Legg gjerne på litt sprø salat også !
Lag guacamole og tomatsalsa fra bunnen av.
Ferdig kjøpt guacamole inneholder mer erter enn avokado  -og hjemmelaget tomatsalsa smaker godt og friskt 🍅

Til 4 tortilla trenger du:
  • 4 stk tortillalefse
  • 500 g store reker/scampi
  • 2 ss olje
  • 1 ts taco spicemix
  • Salt
  • Pepper
  • Basilikum
  • Koriander
  • Guacamole *
  • Tomatsalsa *
  • ( Grønn salat )
Sånn gjør du:
  1. Lag først guacamole og tomatsalsa, oppskrifter lenger ned på siden.
  2. Skrell og rens reker. Husk og fjerne tarmen.
  3. Du kan også bruke ferdig kokte, som jeg gjorde i dag, men pass på og ikke overstek dem så de blir seige. Trenger kun ett par minutter i stekepannen.
  4. Bland sammen tacokrydder og olje og legg scampien i marinaden.
  5. La dem ligge i marinaden i 20 minutter, gjerne lenger.
  6. Stek dem i en stekepanne på middels varme, til de er gjennomstekte, tar ikke lang tid.
  7. Krydre med salt og pepper.
  8. Varm tortaillalefsene rett før servering.
  9. Legg på scampi, tomatsalsa, guacamole, litt frisk basilikum og koriander.
  10. Du kan gjerne legge på litt salat også. 
  11. Spis & Nyt ♫♫
Tomatsalsa:
  • 14 stk små søte tomater
  • 1 stk vårløk
  • 1 stk sjalottløk
  • 1/2 potte koriander
  • 1/2 stk lime
  • 1/2 ss flytende honning
  • ca. 10 dråper Tabasco
  • 1/2 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Del tomatene i fire biter, finhakk vårløk, sjalottløk og koriander og bland forsiktig sammen.
  2. Tilsett saften av en halv lime, honning og smak til med tabasco og salt.
  3. La salsaen godgjøre seg i minst 20 minutter før servering.
Guacamole:
  • 2 avokado
  • saften av ½ stk lime
  • 1 ss finhakket vårløk
  • 2 ts hakket rød chili
  • 1 fedd hvitløk - finhakket
  • Salt og pepper
  • 1 ss hakket koriander
Sånn gjør du:
  1. Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn de øvrige ingrediensene.
  2. Tilsett litt hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  3. Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.
  4. Dekk til med plast og oppbevar den i kjøleskapet, til den skal serveres.
Guacamole !

Tomatsalsa !
Ingredienser til tomatsalsa


Ingredienser til guacamole !
Snart middag !!!
Spis & Nyt !!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF