Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Google+

lørdag 30. mai 2015

Biffsnadder med asparges & vårløk ♫♪


Nok en helg på fjellet ღ Siste helgen i mai.
Ikke mye som minner om sommer her oppe, det kom noen snøfjoner i dag også.
Det har vært den kaldeste mai måned siden 1996.

Hva skal vi da ha til middag ??
Det blir ganske mange enkle retter, uten bruk av altfor mange kjeler og panner.
Har prøvd meg på reker og andre skalldyr, men det passer liksom ikke helt, her oppe på fjellet, kanskje det bare er jeg som er "rar" eller er dere enig ??

Biffsnadder med smakfulle grønnsaker er en gjenganger, godt er det også.
Bruk de grønnsakene, som er i sesong. Tilbehøret ble i dag bakt potet, kryddersmør og så 'jukset'
jeg litt: peppersaus fra Jacobs, men til trøst -den sausen er veldig god altså !

Du trenger til 2 porsjoner:
  • 400 g ytrefilet av storfe
  • Smør
  • Rapsolje
  • Biffkrydder
  • 2 ss soyasaus
  • 100 g aspargestopper
  • 8 stk små tomater
  • 3 stk vårløk
  • Salt
  • Pepper
  • Bakepoteter
  • Kryddersmør
  • Peppersaus *
Sånn gjør du :
  1. Skjær biff, som du har tatt ut av kjøleskapet 30 minutter tidligere i strimler.
  2. Skjær vårløken i ca. 3 cm store biter.
  3. Stek kjøttet i en blanding av olje og smør. På sterk varme, litt og litt om gangen. Legg til side.
  4. Stek asparges og vårløk til de begynner og bli myke.
  5. Legg tilbake kjøttet, tilsett soyasaus og krydre godt med biffkrydder, litt salt og pepper.
  6. Tilsett tomater, skjært i to helt til slutt.

Under arbeid c",)
Jeg serverte retten med bakt potet, som du må begynne og steke i god før du steker kjøttet.
Stek bakepotetene i stekeovn på 250 grader, innstilling 7 på gasskomfyr, i ca. 1-2 timer,
avhengig av størrelsen.
Bruk en strikkepinne, for og sjekke om potetene er ferdig.
Server potetene med en raus bit kryddersmør.

Varm opp peppersaus, eller lag gjerne fra bunnen av, oppskrift finner du her.

Det er lov og jukse når man er på hyttetur  ♫♪


Barone Ricasoli Formulae ♫♪

Karakteristikk: Fylde:Friskhet:Garvestoffer:


  • Farge: Dyp rød.
  • Lukt: Aroma med preg av røde bær, litt tørket frukt og vanilje.
  • Smak: Preg av røde bær, litt trekrydder og urter, svakt bitter ettersmak.
  • Passer til: Storfe   Lam og sau   Svinekjøtt  
  • Land/distrikt: Italia, Toscana, Øvrige
  • Årgang: 2013
  • Råstoff: Sangiovese 100%
  • Innhold: Alkohol 12,50%Sukker: 2,00 g/l Syre: Ukjent
  • Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
  • Produsent: Barone Ricasoli

  • Heggsetra - Sør Fron

    SPIS & NYT ♫♪

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar