17 mai 2015

Bløtkake med gelé & jordbær ✿⊱


Prøvde meg på en nydelig bløtkake med gelé, både som kakefyll og lokk.
Det ble en tålmodighets prøve, men resultatet ble slettes ikke ille

-smaker i hvert fall himmelsk 
Det er lov og la seg friste 

Sukkerbrød:
  • 6 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 2 ts bakepulver
Sånn gjør du:
  1. Visp stiv eggedosis av egg og sukker.
  2. Bland sammen hvetemel, potetmel og bakepulver.
  3. Sikt det forsiktig inn i eggedosisen, røren skal være jevn, men rør ikke mer enn høyst nødvendig.                    
  4. Hell røren i en kakeform, 26Ø  med bakepapir i bunn.         
  5. Stek sukkerbrødet på nederste rille i ca. 45 minutter på 160 grader.
  6. Avkjøl kaken i formen.
  7. Del bunnen i tre deler.
Kakefyll:
  • 7 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl ferdig vaniljekrem
  • 5 dl jordbærsyltetøy
  • 1 liter ferdig jordbærgelé
  • Jordbær
Sånn gjør du:
  1. Visp 3 dl fløte til krem med 1 ts vaniljesukker.
  2. Bland vaniljekremen med fløtekremen.
  3. Legg den nederste bunnen på ett kakefat. Bunnen trenger ikke dynkes, kaken blir "bløt" nok av fyllet.
  4. Legg på ett lag syltetøy på den nederste bunnen og deretter vaniljekrem.
  5. Hvelv geléen på ett fat. Skjær halvparten av geléen i ganske tynne skiver.
  6. Legg på ett lag gelé.
  7. Legg på den midterste kakebunnen, ett lag syltetøy, vaniljekrem og gelé.
  8. Legg toppen av kakebunnen på kaken.
  9. Sett på ringen til springformen rundt kaken.
  10. Skjær jordbær i skiver og legg dem på kaken.
  11. Varm resten av geléen over svak varme til den smelter litt. Den skal ikke bli helt flytende, men litt 'grøt - aktig'.
  12. Fordel den smeltede geléen over bærene, bruk en skje.
  13. Sett kaken i kjøleskapet til geléen stivner helt igjen. Dette kan du gjøre dagen før kaken skal serveres hvis du ønsker det.
  14. Visp 4 dl fløte og 1 ts vaniljesukker til krem og ha det i en sprøytepose. Dekk kanten rundt kaken.
Klar til og settes i kjøleskapet, så geléen stivner

Klar til og legge på gelé 
Montering av bløtkake 
Hipp Hipp Hurra ⊱ Gratulerer med dagen !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF